Απέναντι σε γαλλικές ομάδες ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο μπάσκετ: Το αήττητο υπερασπίζει ο Πορμηθέας




Δύο ελληνογαλλικές «μάχες» περιλαμβάνει το αγωνιστικό πρόγραμμα της Τρίτης (30/10) και μία ελληνοτουρκική την Τετάρτη (31/10), στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του Champions League. Την Τρίτη, το… ρόδι θα επιδιώξει να σπάσει ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Ναντέρ (19:30), ενώ δύο ώρες αργότερα (21:30) η ΑΕΚ θα διεκδικήσει την 3η νίκη της στην έδρα της Ντιζόν. Για το «τέσσερα στα τέσσερα» στη φάση των ομίλων, υποδέχεται την τουρκική Μπεσίκτας ο αήττητος Προμηθέας Πατρών, στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος», την Τετάρτη (19:30).

Αναλυτικά, την πρώτη νίκη του μετά από τρεις αγωνιστικές αναζητά ο ΠΑΟΚ υποδεχόμενος τη Ναντέρ, στις 19:30, για τον 2ο όμιλο. Στην προπόνηση του ΠΑΟΚ συμμετείχε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του και ο Τζαμάλ Τζόουνς, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Απόλλων Τσόχλας, την Κυριακή (28/10). Η αποστολή της Ναντέρ αναμένεται στη Θεσσαλονίκη στις 17:55 το απόγευμα της Δευτέρας (29/10), ενώ η προγραμματισμένη προπόνηση της γαλλικής ομάδας στο PAOK Sports Arena θα αρχίσει στις 19:00. Η γαλλική ομάδα έχει έναν περισσότερο βαθμό από τον «Δικέφαλο», καθώς την περασμένη εβδομάδα πέρασε με χαρακηριστική άνεση από τη Βόνη και συγκεκριμένα με σκορ 57-81.

Στη Γαλλία, και συγκεκριμένα στο “Palais Des Sports Jean-Michel-Geoffroy”, αγωνίζεται η ΑΕΚ, μετά την απρόσμενη ήττα της από τον Προμηθέα στην Πάτρα, για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αντίπαλος της ομάδας του Λούκα Μπάνκι στον 3ο όμιλο η Ντιζόν, ομάδα που διεκδικεί τη δεύτερη νίκη της. Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για τις 19:30 ώρα Ελλάδας, με τους «κιτρινόμαυρους» να αναζητούν την 3η νίκη τους σε 4 αγωνιστικές. Η αποστολή της «Βασίλισσας» αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας (29/10) για την Ντιζόν μέσω Γενεύης, χωρίς τον Βασίλη Ξανθόπουλο. Ο διεθνής γκαρντ, μετά τον τραυματισμό του στη μύτη στο φιλικό με το Χολαργό, υπέστη νέο τραυματισμό (κάκωση μηνίσκου στο δεξί γόνατο), στο ματς με τον Προμηθέα, και θα μείνει εκτός για διάστημα μίας εβδομάδας.

Η μόνη ελληνική ομάδα που προελαύνει αήττητη από το εναρκτήριο τζάμπολ της φάσης των ομίλων του Champions League, ο Προμηθέας, φιλοξενεί την Μπεσίκτας την Τετάρτη (31/10, 19:30) για τον 4ο όμιλο. Η ομάδα της Τουρκίας… βλέπει τους Αχαιούς από απόσταση δύο βαθμών, καθώς η μοναδική νίκη που έχει πετύχει ήταν αυτή για την πρεμιέρα, επί της Μπαϊρόιτ, στη Γερμανία (70-78).

Ο Αντετοκούνμπο απόλυτος ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς: Έφτασαν στο έξι στα έξι

29/10/2018 14:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: