Ανυπολόγιστες οι ευθύνες της Τουρκίας στο θέμα των αγνοουμένων, σημειώνει ο Φώτης Φωτίου




Παρά τις δυσκολίες που υφίστανται, ως Κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, στην οπαία σημειώνεται πως “με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε δυνατό τρόπο, εντατικοποιούμε τις προσπάθειές μας με συνέπεια και αποφασιστικότητα, για διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου, είτε αυτός είναι Ελληνοκύπριος, Ελλαδίτης ή Τουρκοκύπριος”.

Τονίζεται ακόμη πως οι ευθύνες της κατοχικής Τουρκίας για τη συνέχιση της ανθρώπινης τραγωδίας των αγνοουμένων ανυπολόγιστες.

Στην ανακοίνωση για την Ημέρα των Αγνοουμένων που τιμάται σήμερα αναφέρεται πως “δυστυχώς, η Τουρκία, εξακολουθεί να περιφρονεί με προκλητικό τρόπο και αλαζονεία τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άλλων διεθνών οργανισμών” και αρνείται μέχρι σήμερα να καταθέσει τις πληροφορίες από τα αρχεία του κατοχικού στρατού για ομαδικούς τάφους αγνοουμένων μας από τις περισυλλογές των νεκρών στα πεδία των μαχών.

“Αρνείται επίσης να δώσει πληροφορίες για τους χώρους επαναταφής των λειψάνων αγνοουμένων μας που σκόπιμα μετακινήθηκαν από τους πρωτογενείς χώρους ταφής. Συνεχίζει να θέτει προσκόμματα και δυσκολίες για έρευνες σε στρατιωτικές ζώνες. Ο κατάλογος των εγκληματικών αυτών ενεργειών είναι μακρύς, και οι ευθύνες της κατοχικής Τουρκίας για τη συνέχιση της ανθρώπινης αυτής τραγωδίας, ανυπολόγιστες”, υπογραμμίζει.

Καταλήγει τονίζοντας πως “η επίλυση της τραγωδίας των αγνοουμένων, αποτελούσε και αποτελεί για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση ύψιστη προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό πορευόμαστε ενωμένοι, πολιτεία και λαός, ώστε να δοθεί επιτέλους τέλος στο μαρτύριο που βιώνουν καθημερινά οι οικογένειες των αγνοουμένων μας”.

Το δίκιο μας να το διεκδικούμε με ενότητα, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο Κύπριος υπουργός Άμυνας

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
29/10/2018 09:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: