Ανοικτό σε κάθε έλεγχο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Κλιμάκιο της ΝΔ στην Αριστοτέλους




«Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο. Θεωρούμε τους ελέγχους επιβεβλημένους αλλά και ευπρόσδεκτους. Ας γίνει διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα», σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.

Σημειώνεται ότι η έρευνα διατάχθηκε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία μεταξύ των άλλων, περιέχουν συνέντευξη του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με την κατάσταση έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η απελπιστική κατάσταση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου μεταφέρεται, με ταχύτητα, και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Και οι εικόνες ντροπής από τα hot-spots της κυβερνητικής ανικανότητας έφθασαν, σήμερα, μέχρι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! Καλούμε τον κ. Βίτσα να αφήσει τις δηλώσεις και να δει, επιτέλους, την πραγματικότητα της πολιτικής του».

Ειδικά για το ζήτημα που έχει προκύψει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τους κ. Κώστα Γκιουλέκα, Σάββα Αναστασιάδη, Θεόδωρο Καράογλου, και την κ. Έλενα Ράπτη επισκέφθηκε την πλατεία Αριστοτέλους.

Ο Κώστας Γκιουλέκας δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα την πλατεία Αριστοτέλους, η οποία έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο καταυλισμό προσφύγων και παράτυπων μεταναστών. Αυτό που γινόταν στην Μόρια, αυτό που γινόταν στα Διαβατά, τώρα συμβαίνει και στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Απελπισμένοι άνθρωποι μεταφέρονται από διακινητές στο κέντρο της πόλης και ζητούν από τις αρχές να συλληφθούν.”

Δήλωση για το θέμα έκανε και η Έλενα Ράπτη: «Η εικόνα προσφύγων κατασκηνωτών στην Πλατεία Αριστοτέλους καθρεφτίζει την πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί ένα μεγάλο ζήτημα με κοινωνικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις.”

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
08/10/2018 17:03

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά από δημοσιεύματα, για κακοδιαχείριση κονδυλίων στο προσφυγικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: