Αναμονή για την επίσημη εκδοχή: Πολύωρη έρευνα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Πόλη

Two trucks are loaded with evidence from Turkish forensic police officers as they take part in the investigation of the dissapearance of journalist Jamal Khashoggi, at the Saudi Consulate in Istanbul, Turkey, 16 October 2018. EPA, TOLGA BOZOGLU
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι ενήμερος για την πληροφορία που μεταδόθηκε από ΜΜΕ κατά την οποία η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ενδέχεται να ανακοινώσει πως ο αγνοούμενος σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια ανάκρισης για την οποία δεν είχε δοθεί εξουσιοδότηση από το Ριάντ.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «ουδείς γνωρίζει» εάν αυτή είναι η επίσημη εκδοχή.

Ο Τραμπ έκανε αυτό το σχόλιο απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Πολιτεία Τζόρτζια, όπου επιθεώρησε τις καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας Μάικλ. Ν

ωρίτερα τη Δευτέρα, στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε την υπόθεση ότι «ανεξέλεγκτοι δολοφόνοι» ενδέχεται να ευθύνονται για τον θάνατο του αντιφρονούντα Κασόγκι, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τη 2α Οκτωβρίου αφού μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Αποχώρησαν από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τα στελέχη της αστυνομίας και της εισαγγελίας της Τουρκίας

Η πολυμελής ομάδα της τουρκικής αστυνομίας και της εισαγγελίας αποχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από την πολύωρη έρευνα που διενήργησε σε αυτό, με την έγκριση των αρχών του σουνιτικού βασιλείου, έπειτα από την εξαφάνιση του αντιφρονούντα σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μετά την είσοδό του στο κτίριο τη 2α Οκτωβρίου.

Έπειτα από αυτή τη χωρίς προηγούμενο έρευνα, διάρκειας οκτώ ωρών, μεσούσης της νύχτας, τα μέλη της τουρκικής ομάδας, τα οποία συνόδευσε στην έρευνά τους μια σαουδαραβική αντιπροσωπεία, μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και αποχώρησαν από το προξενείο, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκονταν επιτόπου.

Πήραν μαζί τους διάφορα δείγματα, μεταξύ άλλων από τον κήπο του κτιρίου της σαουδαραβικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, ανέφερε ένας αξιωματούχος έξω από το προξενείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μέικον, United States
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Κωνσταντινούπολη, Turkey

Ανακοίνωση ομολογίας της δολοφονίας Κασόγκι από την Σαουδική Αραβία: Πέθανε στην ανάκριση λέει το CNN

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required