Ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης ο Κώστας Μήτρογλου, σύμφωνα με έρευνα




O Κώστας Μήτρογλου, βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα που δημοσίευσε το CIES, διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Σε αυτήν την έρευνα, έγινε προσπάθεια προσέγγισης που βασίζεται σε στατιστικές που παράγονται από την υπηρεσία OptaPro για την αξιολόγηση της απόδοσης των παικτών από τα καλύτερα πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga και Ligue 1.

Τα δεδομένα αναφέρονται στα τελευταία 1.000 λεπτά που έπαιξαν στα αντίστοιχα εθνικά πρωταθλήματα, όπου αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές.

Το CIES έχει κάνει διάφορες ταξινομήσεις για μια πιο συγκεκριμένη αξιολόγηση, αναλύοντας τις νίκες στις μονομαχίες εντός περιοχής, το κλέψιμο της μπάλας, τις ολοκληρωμένες πάσες, τις ντρίμπλες, την δημιουργία ευκαιριών και τα σουτ στην εστία.

Σε αυτήν την τελευταία κατηγορία (σουτ στην εστία για παίκτες με χρόνο συμμετοχής λιγότερο από 450 λεπτά), κορυφαίος από τα πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι ο Ελληνας επιθετικός της Μαρσέιγ, Κώστας Μήτρογλου, που έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην Ligue1, αφήνοντας πίσω του, τους Στάριτζ (Λίβερπουλ), Μαγιοράλ (Λεβάντε), Κράμαριτς (Χοφενχάιμ) και Μπάροου (Αταλάντα).

Κορυφαίος από την αρχή της σεζόν είναι ο Νεϊμάρ, έχοντας την πρώτη θέση σε δύο διαφορετικές κατηγορίες και συγκεκριμένα στις ντρίμπλες και στην δημιουργία ευκαιριών.

Σύμφωνα με το CIES, ο σούπερ σταρ της Παρί ΣΖ, είναι επίσης -μέχρι τώρα- ο MVP των κορυφαίων πέντε ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στη νέα σεζόν.

Ο επιθετικός της Λιόν Ναμπίλ Φεκίρ βρίσκεται στα μεταγραφικά σχέδια της Μπάγερν Μονάχου

23/10/2018 11:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γενεύη, Ελβετία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: