Άμεση διακοπή παραδόσεων καυσίμων στη Γάζα μετά τα αιματηρά επεισόδια, είπε ο Λίμπερμαν




Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν ανακοίνωσε ότι σταματούν άμεσα οι παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στα σύνορα του παλαιστινιακού θύλακα με το Ισραήλ.

Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις ταραχές. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων που πέρασαν το τείχος ασφαλείας αφού προηγουμένως πυροδότησαν μια βόμβα και προσπάθησαν να επιτεθούν σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο.

Εδώ και δέκα χρόνια η Γάζα βρίσκεται υπό αποκλεισμό και οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής επιδεινώνονται διαρκώς.

Μετά τα σημερινά “σοβαρά γεγονότα” ο υπουρός Άμυνας “διέταξε την άμεση παύση στην παράδοση καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας”, ανέφερε το γραφείο του Λίμπερμαν σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. “Το πρωί της Παρασκευής, τέσσερα βυτιοφόρα προερχόμενα από το Ισραήλ παρέδωσαν καύσιμα και, μετά από αυτό, σημειώθηκαν ταραχές. Υπήρξε μια σοβαρή απόπειρα παραβίασης των συνόρων και επίθεσης εναντίον των στρατιωτών”, πρόστίθεται στηνα νακοίνωση.

Ο ΟΗΕ είχε πετύχει μια συμφωνία, που τέθηκε σε ισχύ αυτήν την εβδομάδα, για την παράδοση καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας. Τα καύσιμα αυτά πληρώνονται από το Κατάρ και θα επέτρεπαν να αυξηθεί η δυναμικότητα του μοναδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον θύλακα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων. Σήμερα οι κάτοικοι της Γάζας έχουν ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για τέσσερις ώρες την ημέρα.

Τον εισαγγελέα που ερευνά την εξαφάνιση Κασόγκι θα δει ομάδα Σαουδαράβων ερευνητών στην Τουρκία

12/10/2018 23:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: