15.000 Αμερικανοί στρατιώτες έτοιμοι να σταματήσουν τους κολασμένους του καραβανιού

US President Donald J. Trump’s supporters make a line to attend the Make America Great Again Rally in Hertz Arena, Fort Myers, Florida, USA, 31 October 2018. EPA, CRISTOBAL HERRERA
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να στείλουν έως και 15.000 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό για να εμποδίσουν την είσοδο σε αμερικανικό έδαφος στο καραβάνι των μεταναστών, που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τη βία και τη φτώχεια στην Κεντρική Αμερική.

«Σχετικά με το καραβάνι, ο στρατός μας έχει (ήδη) αναπτυχθεί. Έχουν σταλεί περίπου 5.000, θα αυξηθούν σε 10.000 ή σε 15.000 στρατιώτες» είπε ο μεγιστάνας από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

Ως μέτρο σύγκρισης, αυτή τη στιγμή περίπου 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν.

«Η μετανάστευση είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και ένα πολύ επικίνδυνο θέμα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγο προτού αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον για τη Φλόριντα όπου θα παραστεί σε προεκλογική συγκέντρωση σήμερα το βράδυ.

Έως σήμερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης με την ονομασία «Πιστός Πατριώτης», το Πεντάγωνο έχει δώσει το πράσινο φως για την ανάπτυξη περίπου 5.200 στρατιωτών στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, που προστίθενται στα 2.100 μέλη της Εθνοφρουράς που έχουν ήδη κινητοποιηθεί.

31/10/2018 22:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Τραμπ προς το “καραβάνι των καταραμένων”: Έρχεται στρατός στα σύνορα, γυρίστε πίσω!

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required