Ζητάμε προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης




“Η χώρα βγαίνει με αυστηρά πρωτογενή πλεονάσματα, με προψηφισμένα μέτρα για τις συντάξεις”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Πρόσθεσε δε πως αυτό είναι ένα τέταρτο μνημόνιο και δεσμεύθηκε εάν εκλεγεί να αποκλιμακώσει το κόστος δανεισμού της χώρας.

“Ο κύριος Τσίπρας μας είπε ότι πρέπει να προσλαμβάνει το κράτος δημοσίους υπαλλήλους και δεν είπε ούτε κάτι ελάχιστο ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερα χρήματα”, υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ και πρόσθεσε: “Το σχέδιο μου είναι φιλόδοξο με ανάπτυξη 4%”.

“Θέλω να σπάσω τον φαύλο κύκλο”, που διώχνει τους νέους από την Ελλάδα και κάνει τους Έλληνες να μην έχουν ελπίδα προκοπής. “Μέτρα τα οποία αντιγράφει από εμάς ο κύριος Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε, αλλά πρέπει να δούμε και την εξειδίκευσή τους”, τόνισε.

“Εγώ δεν βλέπω πελάτες, αλλά πολίτες, και η Δικαιοσύνη των μέτρων πρέπει να μοιράζεται σε όλη την κοινωνία”, υπογράμμισε ο κύριος Μητσοτάκης.

Εξειδικεύοντας την άποψή του να εισπράττεται ο ΕΝΦΙΑ από τους Δήμους είπε πως από το 2021 το πόσο υψηλός θα είναι ο φόρος θα καθορίζεται από τους Δήμους και αναλόγως θα περικοπούν τα κρατικά κεφάλαια που προέρχονται τώρα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

“Η μείωση των συντάξεων είναι ψηφισμένο μέτρο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ήταν αχρείαστο και δεν συμπεριλαμβάνεται στο τρίτο μνημόνιο για αυτό καταθέσαμε τροπολογία για να πάρει η κυβέρνηση πίσω τη μείωση και να εκθέσουμε την κυβέρνηση για τη διγλωσσία της, επειδή κοροϊδεύει τους συνταξιούχους”, είπε ο κύριος Μητσοτάκης.

Ζητάμε προσφυγή στις κάλπες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είπε πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία και εάν προκύψουν νωρίτερα εκλογές και γίνει πρωθυπουργός δεν θα την φέρει προς κύρωση στη Βουλή. Σημείωσε ωστόσο πως εάν η συμφωνία κυρωθεί τότε “το ζήτημα του ΝΑΤΟ θα έχει τελειώσει”.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θέλει δημοψήφισμα είπε πως η προσφυγή σε εθνικές εκλογές θα δώσει την απάντηση.

“Έχω την πρόθεση να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για “χυδαίο διχασμό” που βλάπτει τη χώρα ακόμα και στον επενδυτικό τομέα.

Αναφερόμενος στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε πως ο πρωθυπουργός βλέπει τους θεσμούς ως εργαλεία και τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση εάν δεν κριθεί “αναθεωρητέο” το άρθρο 16 που αφορά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. “Δεν θα περιμένουμε άλλα 10 χρόνια για να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια”.

Όχι σε κυβερνητικό συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που το Κίνημα Αλλαγής δεν δεχθεί τις προτάσεις της ΝΔ για συγκυβέρνηση. Ωστόσο υπογράμμισε ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα και δεν θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές με απλή αναλογική.

“Φασιστικό”, αυτό που έκανε ο Πολάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της φωτιάς στο Μάτι και τόνισε πως “εάν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης” θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές και προανήγγειλε οργάνωση των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Αναφερόμενος στην ανάρτηση της διεύθυνσης του σπιτιού του καθηγητή Συνολάκη από τον Παύλο Πολάκη στα social media έκανε λόγο για φασιστική ενέργεια που μας γυρνάει σε εποχές που “κάποιοι σημείωναν πόρτες για να ξέρουν μετά που θα πάνε να τραμπουκίσουν”.

Θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο πριν την προεδρική εκλογή

Ερωτηθείς εάν φοβάται το “σενάριο της δεξιάς παρένθεσης” σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πεπεισμένος ότι θα υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία των 180 βουλευτών ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι θα έχει ήδη αλλάξει ο εκλογικός νόμος πριν την προεδρική εκλογή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: