Το δημοτικό σχολείο από το οποίο απήχθησαν τα δύο παιδιά - ΚΥΠΕ, Κάτια Χριστοδούλου

Βρέθηκαν στη Λάρνακα οι δύο 11χρονοι μαθητές: Συνελήφθη ο Κύπριος απαγωγέας

Μετά από αγωνία οκτώ ωρών εντοπίστηκαν τα δύο 11χρονα παιδιά , που είχαν απαχθεί το πρωί από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, στην Λάρνακα και συνελήφθη ο απαγωγέας.

Τα παιδιά είναι ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, με καταγωγή από την Ελλάδα. Ο πατέρας του ενός παιδιού είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας και η μητέρα του άλλου αγοριού είναι νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη να ήταν τα λύτρα

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Επιπλέον, του είπε ότι είδε τον φερόμενο δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την Αστυνομία. Ο δράστης και τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο.

Δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου βρήκαν το δράστη με τα δύο παιδιά.

Τόσο ο δράστης όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη, ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε. Τα δύο παιδιά φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν αρχικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, και αναμένεται πιθανώς να σταλούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ο δράστης φέρεται να είναι 35 ετών, κυπριακής υπηκοότητας.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε συγχαρητήρια στους πολίτες, στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων.

Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, λέει ο Νικολάου

«Ερευνώνται όλες οι πληροφορίες και τα κίνητρα τα οποία υπάρχουν. Φαίνεται ότι πιθανόν κίνητρο να είναι τα λύτρα» είπε ο Υπουργός. Ερωτηθείς εάν ζητήθηκαν λύτρα, ο Υπουργός είπε ότι ερευνάται το ενδεχόμενο να είναι αυτά τα κίνητρα του δράστη. «Δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση περαιτέρω γύρω από το θέμα αυτό για να μπορώ να πω ότι το κίνητρο είναι αυτό το οποίο έχουμε αναφέρει. Ερευνάται το ενδεχόμενο αυτό» εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία μέσα από την πληρέστερη διερεύνηση πολύ πιθανόν αύριο να προβεί σε ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο κ. Νικολάου κάλεσε όλους να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στην οικογένεια των παιδιών και στους γονείς και ευχήθηκε τα παιδιά να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατόν αυτό το οποίο έχουν βιώσει.

Το σημαντικότερο από όλα, επανέλαβε, είναι ότι έχουν βρεθεί τα παιδιά σε καλή κατάσταση σε ό,τι αφορά την υγεία τους.

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης σε δηλώσεις του εξέφρασε χαρά και συγκίνηση για τον εντοπισμό των παιδιών.

Εξέφρασε, επίσης, συγχαρητήρια στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στον Αρχηγό της Αστυνομίας και τη Δύναμη για τον άψογο τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν για τον εντοπισμό των δύο αγοριών.

Αγωνία στην Κύπρο: Θα εξαντληθεί κάθε μέσο για την εύρεση των μαθητών, το μήνυμα Αναστασιάδη

Be the first to comment on "Βρέθηκαν στη Λάρνακα οι δύο 11χρονοι μαθητές: Συνελήφθη ο Κύπριος απαγωγέας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*