Το Κυπριακό υπουργείο εξωτερικών αποκτά εκπρόσωπο τύπου για πρώτη φορά από το 1960




Για πρώτη φορά από το 1960, το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών αποκτά εκπρόσωπο τύπου. Πρόκειται για τον Δημήτρη Σαμουήλ, Σύμβουλο Α’, ο οποίος ανέλαβε από σήμερα τα καθήκοντα του.

Ο κ. Σαμουήλ είναι μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας από το 1999 και έχει στο παρελθόν υπηρετήσει, εκτός από την Κεντρική Υπηρεσία, στις Διπλωματικές Αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ελσίνκι, την Αγία Πετρούπολη, το Στρασβούργο, την Κοπεγχάγη και τη Γενεύη.

Επίσης, ο κ. Σαμουήλ θα είναι και επικεφαλής της νέας Μονάδας Επικοινωνίας και Δημόσιας Διπλωματίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Η Μονάδα Επικοινωνίας και Δημόσιας Διπλωματίας συστάθηκε από τον ΥΠΕΞ, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού του υπουργείου. Κύρια αποστολή της νέας Μονάδας είναι η παροχή άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης για τις δράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, με απώτερο στόχο την αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση των θέσεων και των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η λειτουργία της Μονάδας αποσκοπεί επίσης στην ενίσχυση της κουλτούρας διαφάνειας και διαδραστικότητας στην καθημερινή λειτουργία του υπουργείου, μέσω, μεταξύ άλλων, της καλύτερης και ποιοτικότερης αξιοποίησης της τεχνολογίας και των σύγχρονων μέσων άσκησης δημόσιας διπλωματίας, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

17/09/2018 17:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: