Το Hellenic Initiative τίμησε τον Πολ Πόλμαν και την Κορίν Μεντζελόπουλος για το έργο τους




Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης εταιρείας Unilever, Πολ Πόλμαν (Paul Polman) και η φιλάνθρωπος Κορίν Μεντζελόπουλος, ιδιοκτήτρια του διάσημου οινοποιείου της Γαλλίας Château Margaux, ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα του φετινού 6ου Ετήσιου Δείπνου της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» (The Hellenic Initiative – THI), ενός οργανισμού που ηγείται της κοινότητας της ελληνικής Διασποράς διεθνώς, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συγκέντρωση πόρων για την Ελλάδα.

Στο δείπνο συμμετείχαν περισσότεροι από 750 διακεκριμένοι Ελληνοαμερικανοί και φιλέλληνες. Μέσω των εσόδων από τα εισιτήρια, τις χορηγίες και τη δημοπρασία έργων τέχνης και κοσμημάτων, ο οργανισμός ανέμενε να συγκεντρώσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια δολάρια από το γκαλά, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε επιχειρηματικά προγράμματα στην Ελλάδα.

Η THI υποστηρίζει ελληνικές ΜΚΟ, οι οποίες ενθαρρύνουν τη δημιουργία ευκαιριών οικονομικής ανάπτυξης και παρέχουν ανακούφιση στις πληγείσες από την κρίση σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τα παιδιά.

Η ΤΗΙ ιδρύθηκε το 2012 και είναι μία παγκόσμια, μη κερδοσκοπική, κοσμική οργάνωση, η οποία κινητοποιεί την ελληνική κοινότητα της Διασποράς και τους φιλέλληνες, στηρίζοντας τη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη και την ανανέωση για τον ελληνικό λαό. Τα προγράμματα της THI προσφέρουν ανακούφιση από τις επιπτώσεις της κρίσης μέσω ισχυρών μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Παράλληλα οικοδομεί επιχειρηματικές δεξιότητες στη νέα γενιά των επιχειρηματικών ηγετών.

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας», Τζορτζ Στάμας, είπε στον χαιρετισμό του ότι παρόλο που ίσως ο οργανισμός να μην έφτασε ακόμη στο σημείο να «καλπάζει», βαδίζει σταθερά προς την επιτυχία του στόχου μας, για τη βελτίωση της ευημερίας του ελληνικού λαού.

«Η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμα. Κοιτάξτε τις πυρκαγιές στην Αθήνα. Δείτε το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων. Μόλις αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα. Το κάνουμε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη. Έχουμε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους χάρη σε σας και χάρη στη διασπορά» ανέφερε ο κ. Στάμας.

Ο chairman της THI, ‘Αντριου Λιβέρης, διευθύνων σύμβουλος της Dow Chemical, παρουσιάζοντας τον τιμώμενο Paul Polman, επαίνεσε τις αξίες και τις αρχές του, χαρακτηρίζοντάς τον γνήσιο ανθρωπιστή και αληθινό φιλέλληνα.

Ο κ. Λιβέρης αναφέρθηκε στην έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Unilever στην Ελλάδα, συνεργαζόμενη με οργανισμούς όπως η “Food Bank” και η “Αποστολή”, προσφέροντας μόλις πρόσφατα πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για τους φτωχούς, τους αγρότες και αλυσίδες τροφίμων, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να βρουν απασχόληση σε αυτές.

Σε μια ομιλία – ύμνο για την Ελλάδα, τις ελληνικές αξίες και τα χαρίσματα και το θάρρος του ελληνικού λαού, ο Πολ Πόλμαν αναφέρθηκε στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Unilever στην Ελλάδα, οι οποίες – όπως είπε – αγγίζουν τα 500.000 άτομα. Υπογράμμισε ακόμη τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα.

«Η Unilever συνεχίζει να αυξάνει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, να προσφέρει βιώσιμη απασχόληση σε χιλιάδες ανθρώπους και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να ηγούμαστε μίας ευημερούσας επιχείρησης. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεφύγει από αυτές τις δύσκολες στιγμές, και η Unilever μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάκτηση των χρεών. Ποτέ δεν ήταν μια πιο σημαντική στιγμή για όλους για να πάμε μπροστά. Είμαστε στην αίθουσα αυτή οι τυχεροί ολίγοι και είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους άλλους».

Ο κ. Πόλμαν επισήμανε ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, απειλούνται όλες οι αξίες που δένουν μαζί τις κοινωνίες. Μιλώντας για την επιχείρησή που ηγείται, υποστήριξε ότι είναι περίπου δύο αιώνων και ο ίδιος είναι περήφανος που έχει συμβάλει με μερικά πράγματα στον σύγχρονο πολιτισμό.

«Μεταξύ των ενενήντα χωρών στις οποίες λειτουργούμε, έχουμε σταθεί αρκετά τυχεροί που έχουμε μια τέτοια πολύ ευημερούσα επιχείρηση στην Ελλάδα για πάνω από μισό αιώνα», είπε αυτοαποκαλούμενος αρκετά τυχερός γιατί επισκέφτηκε τη χώρα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας του ως διευθύνων σύμβουλος. Κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων είδε τους αγώνες της χώρας, η οποία πέραν από την οικονομική κρίση υποφέρει από τη μεταναστευτική κρίση και την αλλαγή του κλίματος, όπως παρατηρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

«Όπως πάντα, φαίνεται ότι οι πιο φτωχοί και οι πιο ευάλωτοι χτυπήθηκαν σκληρότερα» είπε, επαινώντας τον ελληνικό λαό για την αποφασιστικότητά του και τη μοναδική αίσθηση αισιοδοξίας (το κέφι του). Επίσης εγκωμίασε το ήθος των Ελλήνων εργαζομένων της Unilever.

«Είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στη βελτίωση της ζωής του ελληνικού λαού, βελτιώνοντας την υγεία και την ευημερία του», σημείωσε, για να προσθέσει ότι μόνο τα τελευταία τρία χρόνια η Unilever βοήθησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους μέσω της συνεργασίας της με την «Αποστολή» και την Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων.

«Έχουμε επίσης βελτιώσει τις υπηρεσίες υγείας και την υγιεινή μέσω των οδοντιατρείων μας σε απομακρυσμένα μέρη της χώρας, φθάνοντας σε πάνω από 300.000 παιδιά, τα οποία έχουν επωφεληθεί από αυτό. Ή, προσφέροντας την ευκαιρία σε οικογένειες με μειωμένη οικονομική δυνατότητα να πλένουν και να στεγνώνουν τα ρούχα τους δωρεάν. Και τέλος, συνεργαζόμαστε με ΜΚΟ για να αντιμετωπίσουμε τις αυξανόμενες ανάγκες των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα». Όσον αφορά το μέλλον, υποσχέθηκε αύξηση των δεσμεύσεων της Unilever στις συνεχιζόμενες επιτυχημένες πρωτοβουλίες, επεκτείνοντας με τα προγράμματα πλυντηρίων στη Θεσσαλονίκη και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας και δημιουργώντας συνεργασίες με το Home Project για να υποστηρίξει ακόμη περισσότερους πρόσφυγες.

«Μαζί ανακαινίζουμε καταφύγια για νέους πρόσφυγες. ώστε να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες και να δημιουργούν θέσεις εργασίας για την υπόλοιπη κοινότητα των τους πρόσφυγες»

Στη σύντομη ομιλία της, η Κορίν Μεντζελόπουλος εξέφρασε την υπερηφάνειά της για τις ελληνικές ρίζες της και ευχαρίστησε την THI που τη βοήθησε να συνδυάζει τις δύο χώρες που προτιμά στον κόσμο, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είμαι περήφανη για την καταπληκτική δουλειά που κάνει η ΤΗΙ για να βοηθήσει την Ελλάδα» πρόσθεσε.

25/09/2018 07:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: