Την ποινή του θα ακούσει από τον δικαστή Μος, ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ Γιώργος Παπαδόπουλος




Η ώρα της αλήθειας σήμερα στις 3 το απόγευμα (τοπική ώρα) για το Γιώργο Παπαδόπουλο, σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που παρουσιάζεται μπροστά στον ομοσπονδιακό δικαστή Ράντολφ Μος της αμερικανικής πρωτεύουσας για την ανακοίνωση της ποινής του.

Πέρυσι ο Γιώργος Παπαδόπουλος παραδέχθηκε πως έκανε ψευδή δήλωση στις ομοσπονδιακές αρχές, οι οποίες έλαβαν κατάθεσή του στο πλαίσιο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα για διασυνδέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους, για την παροχή πληροφοριών που θα έφερναν σε δύσκολη θέση την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ζητήσει από τον δικαστή Μος να επιβάλει στον Παπαδόπουλο ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 6 μηνών, προβάλλοντας ως λόγο την ανάγκη να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η ψευδής κατάθεση στις ομοσπονδιακές αρχές, αλλά και γιατί – όπως ισχυρίζονται – δεν υπήρξε ουσιαστική συνεργασία του νεαρού Ελληνοαμερικανού με το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα, μετά την ομολογία της ενοχής του.

Αντίθετα, ο Γιώργος Παπαδόπουλος ζητά την επιείκεια του δικαστηρίου, επικαλούμενος τον περιορισμένο ρόλο του στην υπόθεση, αλλά και το γεγονός ότι όταν έδωσε ψευδή κατάθεση, δεν σκέφθηκε πως θα βρισκόταν σ’ αυτή τη θέση. Σε σημείωμα των δικηγόρων του, ο Παπαδόπουλος ζητά η ποινή να είναι με αναστολή και οι περιορισμοί να μην ξεπερνούν τους 13 μήνες που είναι αποφυλακισμένος με περιορισμούς.

Ο Παπαδόπουλος είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος του οποίου ανακοινώνεται η ποινή, μετά τον Ολλανδό δικηγόρο Αλεξ Βαν Ντερ Ζβαν του Λονδίνου, που εκπροσωπούσε τους Μάναφορτ και Γκέιτς στις επιχειρήσεις τους στην Ουκρανία..

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης
07/09/2018 20:41

Στο Αφγανιστάν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ: Συναντήσεις με τον Πρόεδρο και αξιωματούχους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: