Την αποφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν και της κόρης του, διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο




Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε σήμερα την αποφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ και της κόρης του αναστέλλοντας τις ποινές που τους είχαν επιβληθεί από κατώτερο δικαστήριο τον Ιούλιο, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV και άλλα δίκτυα μετέδωσαν ότι το δικαστήριο ανέστειλε την δεκαετή ποινή κάθειρξης που είχε επιβληθεί στον Σαρίφ και την επταετή ποινή φυλάκισης που είχε επιβληθεί στην κόρη του Μαριάμ Ναουάζ με κατηγορίες για διαφθορά που συνδέονται με την αγορά πολυτελών διαμερισμάτων στο Λονδίνο.

Πατέρας και κόρη είχαν αφεθεί πρόσφατα προσωρινά ελεύθεροι για να παραστούν στην κηδεία της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού Καλσούμ, η οποία πέθανε από καρκίνο στο Λονδίνο σε ηλικία 68 ετών.

Ο Ναουάζ Σαρίφ βρισκόταν στο Λονδίνο με την Καλσούμ νωρίτερα φέτος όταν δικαστήριο για υποθέσεις διαφθοράς καταδίκασε τον ίδιο και την κόρη του για την υπόθεση με τα ακίνητα. Αμφότεροι έφυγαν από το πλευρό της Καλσούμ για να επιστρέψουν στο Πακιστάν προκειμένου να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές τους ενόψει των φετινών εκλογών της 25ης Ιουλίου, τις οποίες έχασε το κόμμα τους ενώ νικητής αναδείχθηκε το κόμμα του πρώην αστέρα του κρίκετ Ιμράν Καν. Και οι δύο συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν.

Ο Ναουάζ Σαρίφ, τρεις φορές πρωθυπουργός που έχει αποπεμφθεί από τη θέση σε κάθε μία από τις θητείες του, υποστηρίζει ότι η πιο πρόσφατη απομάκρυνσή του τον Ιούλιο του 2017 και η επακόλουθη καταδίκη του αποτελούν μια εις βάρος του συνωμοσία από τον πανίσχυρο στρατό και το δικαστικό σώμα.

19/09/2018 14:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: