Θεσμοί προς Τσακαλώτο: Να μην κοπούν οι συντάξεις εάν συμφωνήσουμε στους αριθμούς




Ο δημοσιονομικός χώρος του 2019 και το ζήτημα των συντάξεων, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης συνάντησής τους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το ελληνικό οικονομικό επιτελείο μετέφερε προς τους θεσμούς τη βούληση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει την περικοπή της προσωπικής διαφοράς από την 1η Ιανουαρίου 2019 και ταυτόχρονα να αναβάλει την εφαρμογή μέρους των θετικών μέτρων που έχουν ψηφιστεί για το ίδιο έτος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι θεσμοί δεν έθεσαν ζητήματα που να υποδεικνύουν ότι η περικοπή των συντάξεων συνιστά μέτρο διαρθρωτικού χαρακτήρα. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο Eurogroup αναφορικά με την αναβολή περικοπής των συντάξεων, εάν και εφόσον υπάρξει συμφωνία επί των αριθμών και επί της διαρθρωτικής φύσης του μέτρου.

Κατά τη σημερινή συνάντηση κυβέρνησης και θεσμών, συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα σχετικά με την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών και οι προβολές για την ανάπτυξη του 2018 και του 2019.

Τα πορίσματα της αξιολόγησης των θεσμών θα τεθούν υπόψη της Ευρωζώνης, ενώ οι σχετικές αποφάσεις για το ζήτημα των συντάξεων θα ληφθούν στο Eurogroup του Νοεμβρίου.

ΚΥΠΕ
12/09/2018 16:01

Ο ελληνικός προϋπολογισμός προκαλεί αισιοδοξία στον Τσίπρα, γράφει η Handelsblatt

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: