Θα σεβαστούμε τo “ναι” στο δημοψήφισμα λέει τώρα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στα Σκόπια




Σταδιακή μεταστροφή στη στάση του σκληροπυρηνικού VMRO συνιστούν οι δηλώσεις του προέδρου του κομματος, Χρίστιαν Μιτσκοσκι, σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του εντός της Βουλής όταν θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση.

Ο Μίτσκοσκι δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό TV21 πως ήταν σωστή και πατριωτική η παρότρυνση του κόμματός του για “ψήφο κατά συνείδηση” στο δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου υπογράμμισε όμως ότι το κόμμα του είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών παρά το γεγονός ότι θέλει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο ίδιος αν και τόνισε πως το κόμμα του παραμένει σε θέση ενάντια της συμφωνίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και ψηφίσει “ναι” στις συνταγματικές αλλαγές λέγοντας ότι εάν οι πολίτες ψηφίσουν “ναι” το VMRO “θα σεβαστεί την απόφαση αυτή”. Σημείωσε ωστόσο πως για να είναι επιτυχές το δημοψήφισμα θα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτό το 50% των πολιτών.

Πάντως τουλάχιστον 10 βουλευτές του κόμματός του με αναρτήσεις τους στα social media αναφέρουν πως δεν έχουν την νομιμοποίηση να ψηφίσουν αλλαγές στο Σύνταγμα και έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ.

Θετικό το Ποτάμι στη Συμφωνία των Πρεσπών με τα έως τώρα δεδομένα, λέει ο Γιώργος Μαυρωτάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: