Θα αρνηθεί δημόσια την ανάμειξη στην υπόθεση Σκριπαλ ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους Ρώσους




Ο ένας από τους δύο Ρώσους που έχουν κατονομαστεί από τις βρετανικές αρχές ως ύποπτοι για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, της Γιούλια, ανέφερε ότι ίσως να μιλήσει δημοσίως για την υπόθεση αυτήν την επόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει η δημόσια ρωσική τηλεόραση.

Την περασμένη εβδομάδα το Λονδίνο κατονόμασε τους δύο Ρώσους που υποστηρίζει ότι ενέχονται στην υπόθεση αυτή, τον Αλεξάντερ Πετρόφ και τον Ρουσλάν Μποσίροφ. Σύμφωνα με τη Βρετανία, επιχείρησαν να δολοφονήσουν τους Σκριπάλ χρησιμοποιώντας τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ.

Το κανάλι Rossiya-24 ανέφερε ότι ρεπόρτερ του μίλησαν με τον Πετρόφ και εκείνος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο προς το παρόν. Είπε μόνο ότι εργαζόταν για μια φαρμακευτική εταιρεία στην πόλη Τομσκ της Σιβηρίας.

“Ουδέν σχόλιο προς το παρόν. Ίσως αργότερα. Την επόμενη εβδομάδα, νομίζω” φέρεται να είπε ο Πετρόφ.

Συσκότιση και ψέμματα, λέει ο εκπρόσωπος της Μέι

Οι απόπειρες της Βρετανίας να λάβει μια εξήγηση από τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση ενός ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στο Σάλσμπερι αντιμετωπίσθηκαν πάντα από τη Μόσχα με συσκότιση και ψέματα και αυτό δεν έχει αλλάξει, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα των δύο ανδρών που κατηγορούνται από βρετανούς εισαγγελείς ότι προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, την Γιούλια, και ότι είναι πολίτες που δεν έχουν τίποτε το εγκληματικό.

«Οι άνδρες αυτοί είναι αξιωματικοί της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, της GRU … Η κυβέρνηση αποκάλυψε τον ρόλο της GRU, τους ανθρώπους της και τις μεθόδους της, η θέση αυτή υποστηρίζεται από τους διεθνείς συμμάχους μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τη Ρωσία να πει τι συνέβη τον Μάρτιο στο Σάλσμπερι και έχουν απαντήσει με συσκότιση και ψέματα. Δεν βλέπω τίποτε που να δείχνει πως αυτό έχει αλλάξει», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
12/09/2018 16:18

“Άλλαξε ρότα”: Για σκληρό Brexit πιέζουν την Μέι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: