Στη σύλληψη Τούρκου αξιωματικού που παραβίασε τη μεθόριο προχώρησε ο ελληνικός στρατός ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Συνελήφθη Τούρκος υπαξιωματικός με οπλισμό στον βόρειο Έβρο: Είχε περάσει την μεθόριο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Νέος συναγερμός στο λεγόμενο «πέταλο» του Έβρου, ανάμεσα στα χωριλα Φέρρες και Πόρος είχαμε κατά τις πρωινές ώρες όταν σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές Τούρκος- πιθανό μέλος περιπόλου- εντοπίστηκε στo ελληνικό έδαφος.

Οι άνδρες της ελληνικής περιπόλου μόλις κατάλαβαν πως ο Τούρκος στρατιωτικός, σύμφωνα με πληροφορίες Λοχίας στον βαθμό, ήταν επί Ελληνικού εδάφους θέλησαν να τον ακινητοποιήσουν, όμως ο ίδιος προσπάθησε να διαφύγει κάτι που τελικά δεν κατάφερε.
Πληροφορίες για προειδοποιητικά πυρά στον αέρα ή για ανταλλαγή πυροβολισμών φαίνεται μέχρι τώρα πως δεν επιβεβαιώνονται από στρατιωτικές πηγές.

Ο Τούρκος βρίσκεται μέχρι τώρα υπό κράτηση από τις Ελληνικές αρχές και εξετάζεται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φέρεται να έχασε τον προσανατολισμό του.

Νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για επικοινωνία Ελλάδας- Τουρκίας σε υψηλό επίπεδο ώστε να λήξει αυτό το περιστατικό.
Επιπλέον λόγω της σύλληψης ήδη έχει δοθεί εντολή σε όλες τις Ελληνικές περιπόλους και τα φυλάκια να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, κάτι το οποίο είναι και απόλυτα λογικό καθώς κανείς δεν ξεχνά στον Έβρο την περιπέτεια στην οποία μπήκε η χώρα μας επί έξι σχεδόν μήνες μετά τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών την 1η Μαρτίου.

Επίσημα το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν έχει ανακοινώσει κάτι έως στιγμής ενώ πηγές του ΓΕΣ υποβαθμίζουν το περιστατικό. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Hellas Journal εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Τούρκος υπαξιωματικός να αυτομόλησε και να ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Be the first to comment on "Συνελήφθη Τούρκος υπαξιωματικός με οπλισμό στον βόρειο Έβρο: Είχε περάσει την μεθόριο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*