Συνεχίζεται η Οδύσσεια για 61χρονο μετρόπληκτο από τη Θεσσαλονίκη: Έχασε το κατάστημά του




Ρεπορτάζ: Hellas Journal

Το γεγονός ότι καταστράφηκε η επιχείρησή του εξαιτίας της καθυστέρησης της ολοκλήρωσης των έργων του ΜΕΤΡΟ, στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο σταθμό «Ανάληψη», στην οδό Δελφών, καταγγέλλει ο 61χρονος Ζαφείρης Τζιούτζιας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ιστοσελίδα μας, «τα έργα επρόκειτο, σύμφωνα με την Αττικό Μετρό να διαρκέσουν δέκα μήνες και τελικά κράτησαν δέκα χρόνια». Από τότε ξεκίνησε, όπως λέει, ο Γολγοθάς του, με τον 61χρονο να “χτυπά τις πόρτες” των υπευθύνων για να βρει λύση, καθώς έβλεπε το ταμείο του καταστήματός του άδειο, εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που είχαν γίνει στην περιοχή, αλλά και των εργοταξίων, που στήθηκαν στο σημείο, κλείνοντας την πρόσβαση στο μαγαζί του.

Το εργοτάξιο του Μετρό, στη στάση “Ανάληψη”, στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφία: HellasJournal

Σε βάθος χρόνου και ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής έβλεπαν τον τζίρο τους μηδενικό, αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους. Στο ίδιο σημείο έφτασε το 2017 και ο κ. Τζιούτζιας. Προηγήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τον ίδιο και τα τρίδυμα κορίτσια του, που είναι φοιτήτριες σήμερα, αλλά και απεργία πείνας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κανένας από τους καταστηματάρχες, ούτε ο ίδιος, δεν αποζημιώθηκαν. «Η Αττικό Μετρό δεν έχει τη νομική δυνατότητα να αποζημιώσει κανέναν», εξηγεί ο πρόεδρος, Γιάννης Μυλόπουλος.

Κλειστά καταστήματα κατά μήκος της οδού Δελφών, στο ύψος της Ανάληψης, στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφία: HellasJournal

Παρόλα αυτά, η ανάδοχος εταιρία, ανέλαβε τη μετεγκατάσταση του καταστήματος του κ. Τζιούτζια, σε άλλη περιοχή, αλλά δεν έγινε ποτέ. Και ο 61χρονος, μετά από τόσα χρόνια οικονομικής δυσπραγίας, αδυνατεί να βρει κεφάλαιο για να το λειτουργήσει.

«Δεν προβλέπεται η οικονομική ενίσχυση για τη λειτουργία της επιχείρησης. Αναλάβαμε κατ’ εξαίρεση τη μετεγκατάστασή της», αναφέρει ο υπεύθυνος κατασκευής του έργου, Παναγιώτης Κορακίτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τζιούτζιας, έχει κινηθεί και δικαστικά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο πρώην καταστηματάρχης είναι σε απόγνωση, καθώς αδυνατεί να αντεπεξέλθει οικονομικά, ώστε να συντηρήσει την οικογένειά του.

Φωτογραφία από παλαιότερη απεργία πείνας του κ. Τζιούτζια, μπροστά από το πρώην κατάστημά του. Φωτογραφία: HellasJournal

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: