Συνεχής η επιτήρηση απο τον διοικητή ΑΣΔΕΝ στα νησιά: Κάθε επίσκεψη και συναγερμός ετοιμότητας




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Έχει γίνει πλέον γνωστό πως «κανείς δεν περισσεύει» και πως όλοι πρέπει να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να υπερασπιστούμε έστω και το πιο μικρό σημείο γης λένε στελέχη που υπηρετούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι διοικήσεις πλέον γνωρίζουν πως μόλις ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ κινηθεί προς κάποιος νησί, η διαταγή του θα είναι είτε συναγερμός είτε αιφνιδιαστική κίνηση σε κάποιο άλλο νησί της διοίκησης που επισκέπτεται ώστε να διαπιστώσει την ετοιμότητα.

Την Τρίτη βρέθηκε στη Λέσβο και η περιοχή του Μανταδάδος τέθηκε σε πλήρη συναγερμό ώστε να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητας και αντανακλαστικών τόσο των στρατευμάτων της περιοχής, όσο και των εθνοφυλάκων του νησιού.

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τουλάχιστον στη νησιωτική Ελλάδα πολλά έχουν αλλάξει σημείωσαν στρατιωτικές πηγές καθώς το πλήθος των συναγερμών έχει πολλαπλασιαστεί και τις περισσότερες φορές τα στελέχη καλούνται ν’ ανταπεξέλθουν σε αιφνιδιαστικές κινήσεις εχθρικών δυνάμεων και σενάρια που συνεχώς αλλάζουν με αποτέλεσμα να πρέπει ν’ ανταπεξέλθει ολόκληρο το νησί πάνω σε κάτι νέο και άγνωστο.

Το τελικό αποτέλεσμα και η επεξεργασία στοιχείων φέρνουν στο προσκήνιο αναφορές που δείχνουν ότι το επίπεδο τόσο των στελεχών όσο και των στρατεύσιμων έχει ανέβει κατακόρυφα, ενώ όπου υπάρχουν τυχόν λάθη, η επανάληψη είναι εκείνη που μπορεί να φέρει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα στη διεξαγωγή μιας άσκησης πάνω σ’ ένα σενάριο που δόθηκε για πρώτη φορά.

Κατά την περσινή περίοδο δόθηκαν πολλά σενάρια αντιμετώπισης απειλών και τώρα ένα ακόμη αυτό του αιφνιδιασμού φαίνεται πως προκρίνεται στον τομέα των ασκήσεων άμεσης αντίδρασης από τους επιτελείς του πενταγώνου.

Η απόκρουση του πρώτου κύματος φυσικά και θα προκρίνει τον μετέπειτα αγώνα των αμυνόμενων δυνάμεων αλλά εκείνο που θέλουν οι επιτελείς είναι τόσο το μόνιμο προσωπικό όσο και οι στρατεύσιμοι να καταλάβουν πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αιφνιδιάζονται και να προσέχουν τα πάντα κατά την υπηρεσία τους και γι’ αυτό το λόγο δίνουν πολύ μεγάλη βάση στην πρώτη πληροφορία που θα κινητοποιήσει ολόκληρη δύναμη στις θέσει τάξης και όχι μόνο.

Ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ την Τρίτη, αρχικά επισκέφθηκε την έδρα του Στρατηγείου, όπου πραγματοποίησε ομιλία στο προσωπικό του Επιτελείου και στις Διοικήσεις των Μονάδων – Ανεξάρτητων Υπομονάδων του Σχηματισμού.Στη συνέχεια, βρέθηκε στο 221 Τάγμα Εθνοφυλακής , το οποίο λειτουργεί ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και παρακολούθησε μέρος της διαδικασίας κατάταξης Οπλιτών Θητείας της 2018 Ε΄ ΕΣΣΟ.

Επιπλέον ο Στρατηγός Μανωλάκος είχε την ευκαιρία να βρεθεί στην έδρα της Β’ Επιλαρχίας Αναγνώρισης Εθνοφυλακής, όπου  παρακολούθησε επίδειξη συντήρησης υλικού και μέσων και τέλος μετέβη στο 265 Τάγμα Εθνοφυλακής, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Επιμένει η Τουρκία: Αγοράζει δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων και αναμασά απειλές και δικαιώματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: