Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία για κίνδυνο πυρκαγιάς σε νότιο και βόρειο Αιγαίο




Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός για αύριο (Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου) στις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου (Κως, Ρόδος, Κάλυμνος) και Βορείου Αιγαίου (Σάμος, Ικαρία), σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, η κατηγορία κινδύνου είναι 4 για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Σημειώνεται, ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επίσης, η Γ.Γ.Π.Π συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

10/09/2018 13:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: