Συμμαχία απέναντι στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά θα ζητήσει ο Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο




Τις προτάσεις του για το μέλλον της Ευρώπης και της ΕΕ θα παρουσιάσει το πρωί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ .

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο ένατος Ευρωπαίος ηγέτης που θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός που έφθασε απόψε στην πρωτεύουσα της Αλσατίας παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Αύριο το πρωί ο κ Τσίπρας θα γίνει δεκτός στην αίθουσα από τον Πρόεδρο του σώματος Αντόνιο Ταγιάνι και στη συνέχεια θα μιλήσει στην Ολομέλεια για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός θα δευτερολογήσει μετά τις παρεμβάσεις των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι και ο κ. Τσίπρας θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο στις 13:45 (ώρα Ελλάδας). Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί , τον ηγέτη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν, την επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ και αλλά στελέχη του ΕΚ

Τσίπρας:Αναγκαία η συμμαχία δυνάμεων στην Ευρώπη απέναντι στην ακροδεξιά

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην συνέντευξη τύπου στην 83η ΔΕΘ την ανησυχία του για το ρεύμα ανόδου της Ακροδεξιάς και τάχθηκε υπέρ της ευρύτερης δυνατής συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα σε αυτό το ρεύμα.

«Η Ευρώπη σήμερα, δυστυχώς, κάτω από την πίεση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης και από την πίεση λαϊκιστικών δυνάμεων, παίρνει μια στροφή δεξιά και αντιευρωπαϊκή. Όχι απλά δεξιά. Ακραία δεξιά και αντιευρωπαϊκή. Και διαμορφώνονται αδρά-αδρά, δύο στρατόπεδα. Το ένα είναι το στρατόπεδο που αμφισβητεί βασικές αξίες του ευρωπαϊκού ιδεώδους, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της δημοκρατίας και της πολυπολιτισμικότητας. Και από την άλλη πλευρά, βεβαίως, ένα στρατόπεδο δυνάμεων με διαφορετική ιδεολογική αφετηρία που υπερασπίζεται αυτές τις αξίες”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
10/09/2018 23:13

Φουντώνει η αντιπαράθεση μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: