Στα Σκόπια η Άγκελα Μέρκελ: Θα δηλώσει στήριξη την κυβέρνηση για το δημοψήφισμα




Την ΠΓΔΜ επισκέπτεται σήμερα η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, στην πρώτη επίσκεψη Γερμανού Καγκελάριου στην περιοχή, μετά από 20 χρόνια.

Η Καγκελάριος θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ που οργανώνονται σήμερα στη χώρα.

Η κα Μέρκελ θα έχει συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, αλλά και την πολιτική ηγεσία της χώρας, θέλοντας –όπως έχει δηλώσει και η ίδια- να μεταφέρει τη στήριξή της προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ενόψει του δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό και την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα.

Η Γερμανία έχει διαδραματίσει σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο στην εξεύρεση συμβιβασμού μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, πιστεύοντας πως η συμφωνία αυτή θα επιφέρει ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα στα δυτικά Βαλκάνια και θα συνεισφέρει στην πρόσδεση της ΠΓΔΜ στη δύση, προκειμένου να ανοίξει οριστικά ο δρόμος της ένταξης της χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και να εμποδιστεί η διείσδυση άλλων μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/Βερολίνο 08/09/2018 11:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: