Σε δυναμικές παρεμβάσεις τουριστικής προβολής στοχεύει η Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας




Ο σχεδιασμός τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας για τα επόμενα τρία χρόνια παρουσιάστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, ο οποίος αποτελεί τη σύνθεση των απόψεων των φορέων τουρισμού, μετά τη σχετική διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε και στις τρεις περιφερειακές ενότητες.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, «στόχος της στρατηγικής είναι η ενίσχυση και η καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων μέσων, αλλά και της παρουσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε διαφορετικές στοχευμένες δράσεις, επεκτείνοντας το αποτύπωμα και την προβολή της περιοχής στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα».

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι «θα υπάρξει ενίσχυση των θετικών προοπτικών που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή από τα έργα υποδομής που έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και αυτών που πρόκειται να γίνουν τα αμέσως επόμενα χρόνια».

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πιο δυναμικές παρεμβάσεις τουριστικής προβολής, ώστε να γίνουν πιο γνωστές σε Ελλάδα και εξωτερικό οι επιλογές που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σε αυτό το πλαίσιο, όλες οι κύριες αγορές διεθνών αφίξεων στο αεροδρόμιο του ‘Αραξου δηλαδή Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ισραήλ, κ.α., αποτελούν στόχο στο νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής.

Επίσης, θα δοθεί έμφαση στην εσωτερική αγορά, αλλά και στη βαλκανική αγορά, αφού, όπως τονίζεται, «πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων της Ολυμπίας και Ιονίας Οδού».

Ακόμη, αναφέρεται ότι «πρέπει να υπάρξει στόχευση διείσδυσης και σε πιο μακρινές αγορές, όπως αυτή της Κίνας».

Το συγκεκριμένο σχέδιο, μετά την έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή, θα εισαχθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκρισή του, ενώ θα αποτελέσει και τη βάση για την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των δράσεων.

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «η Δυτική Ελλάδας διαθέτει σχέδιο και στρατηγική. Η Περιφέρεια δεν έχει έναν κατάλογο έργων, αλλά μία στρατηγική, που έχει σχέδιο, έργο και αξιολόγηση. Πρόκειται για ένα σχέδιο από κάτω προς τα πάνω, δυναμικό, που μπορεί να προσαρμόζεται στις αλλαγές και τις ανάγκες της τριετίας».

«Κάθε μία περιφερειακή ενότητα διαθέτει τα δικά της πλεονεκτήματα. Με αυτά τα πλεονεκτήματα προχωράμε», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κώστας Καρπέτας, για να προσθέσει ότι «όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα ληφθούν υπόψη».

05/09/2018 11:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ – του Η. Κάνιστρα
Πάτρα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: