Ράπισμα Μέρκελ στην Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πριν το γεύμα με τον σουλτάνο




Το θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία θα θέσει σήμερα η Καγκελάριος Μέρκελ, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας που θα έχει στην Καγκελαρία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως δήλωσε η Καγκελάριος «η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία δεν είναι τη στιγμή αυτή όπως την επιθυμούμε. Όμως η Τουρκία δεν είναι μια μοναδική περίπτωση».

Σχετικά με την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία, η Άγκελα Μέρκελ απέκλεισε οικονομική βοήθεια προς τη χώρα, λέγοντας «πρέπει να βρούμε έξυπνες λύσεις ώστε η Τουρκία να σταθεροποιηθεί. Δεν σκεφτόμαστε μια οικονομική βοήθεια, αλλά μια οικονομική συνεργασία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μαας, ο οποίος από τη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι «εάν θέλει η Τουρκία να έχει ευρωπαϊκή προοπτική, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ελευθεροτυπίας, καθώς και της ελευθερίας της γνώμης».

Να σημειωθεί πως σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος θα γίνει δεκτός με όλες τις προβλεπόμενες τιμές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταιμάγιερ, αργότερα θα έχει γεύμα εργασίας με την Καγκελάριο Μέρκελ, ενώ το βράδυ ο Πρόεδρος Σταινμάγιερ θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ
28/09/2018 09:48

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: