“Ο πατέρας μου είχε όραμα έναν αδιαίρετο Παναθηναϊκό” λέει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος




Μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα και τα… φώτα στραμμένα κυρίως στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον προπονητή της «πράσινης δυναστείας», κατά τα 13 χρόνια θητείας του στον Παναθηναϊκό, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ολοκληρώθηκε σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων η συνέντευξη Τύπου του 1ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», στη μνήμη του ιστορικού παράγοντα του «τριφυλλιού».

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν οι αρχηγοί και οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά (Φενερμπαχτσέ, Κίμκι, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παναθηναϊκός), καθώς και ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο διοικητικός ηγέτης των «πράσινων» μάλιστα αποκάλυψε πως «είμαστε σε συνεννόηση με το υφυπουργείο Αθλητισμού για κατάρτιση ενός προγράμματος, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις και να κτιστούν νέες», ενώ μίλησε και για το όραμα του πατέρα του, Παύλου, για έναν «ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και στην κόντρα που πλέον ανήκει στο παρελθόν με τη Euroleague, υπογραμμίζοντας ότι «σε μία κόντρα ποτέ δε φταίει η μία πλευρά. Υπήρξαν από πλευρά μας κάποιες αντιδράσεις που πέρασαν τα όρια. Καθίσαμε με τη Euroleague, συζητήσαμε και πλέον κοιτάμε μπροστά για το καλό του αθλήματος».

Από την πλευρά του, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς υπογράμμισε τη σχέση που είχε με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ξεχωρίζοντας τις συζητήσεις που είχαν για την αξία της ζωής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Πρώτος το λόγο πήρε ο αρχηγός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Τζον Ντιμπαρτολομέο, δηλώνοντας: «Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχουμε στο τουρνουά. Είναι μακρά η σχέση των δύο ομάδων, κυρίως σε διοικητικό επίπεδο».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Φενερμπαχτσέ, Μαλίχ Μαχμούτογλου, είπε: «Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό για την πρόσκληση. Τα συλλυπητήρια μας. Ελπίζω να είναι μία σπουδαία χρονιά για όλες τις ομάδες».

Με τη σειρά του, ο Άντονι Γκιλ της Κίμκι, σχολίασε: «Είναι τιμή μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ».

Τέλος, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθης, είπε: «Ευχαριστώ τις τρεις απίστευτες ομάδες που αποδέχθηκαν την πρόσκληση μας. Με τη συμμετοχή των Μακάμπι, Φενέρ και Κίμκι θα είναι ένα σπουδαίο τουρνουά. Ελπίζω να κρατήσει για πάντα το τουρνουά, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη ενός ανθρώπου που άλλαξε το ρου του μπάσκετ».

Εν συνεχεία, τον λόγο πήραν οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων, με τον Νέβεν Σπάχια να δηλώνει: «Το 1996 είχα την τύχη να γνωρίσω τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τώρα είμαι μέλος αυτού του τουρνουά για να αποτίσω φόρο τιμής σε αυτά που προσέφερε ο εκλιπών. Θα είναι σπουδαίο τουρνουά με μεγάλες ομάδες. Ελπίζω να το απολαύσει ο κόσμος».

Φανερά συγκινημένος ο τεχνικός της Φενερμπαχτσέ και «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών του Παναθηναϊκού κατά τα 13 χρόνια θητείας του στους «πράσινους», Ζέλιμιρ Ομπράνοβιτς, είπε: «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της Φενέρ τον Παναθηναϊκό που μας προσκάλεσε. Για μένα είναι κάτι ξεχωριστό γιατί πέρασα 13 χρόνια δουλεύοντας για τον κύριο Παύλο και την οικογένεια του. Η προσφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ήταν κάτι αναγνωρίσιμο από όλους. Θέλω να πω ότι η σχέση μου με τον Παύλο μου έμαθε πολλά πράγματα. Δεν θα ξεχάσω τις συζητήσεις μας για την αξία της ζωής. Πράγματα που χρησιμοποίησα κι εγώ στους παίκτες μου. Δεν μπορώ να εκφράσω ακριβώς αυτά που νιώθω».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Κίμκι, Γιώργος Μπαρτζώκας, πρόσθεσε: ««Για τους προπονητές αυτό το τουρνουά είναι μία καλή ευκαιρία να τεστάρουν τις ομάδες τους λίγο πριν αρχίσουν οι επίσημες διοργανώσεις. Το σημαντικό όμως είναι για ποιον γίνεται αυτό το τουρνουά! Όλοι οι Παναθηναϊκοί δεν θα ξεχάσουν τον Παύλο. Είναι μία θρυλική μορφή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με τον τρόπο που τιμάται είναι ό,τι καλύτερο για να τον θυμίμαστε. Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά κυρίως για τη σημασία του τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου».

Τέλος, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, δήλωσε: «Ευχαριστώ τις ομάδες που ήρθαν. Με την παρουσία τους κάνουν πιο σπουδαίο αυτό το τουρνουά. Τιμάμε μία μεγάλη προσωπικότητα. Οι παίκτες και το επιτελείο θέλουμε να δείξουμε μία καλή εικόνα. Θα δούμε και πάλι τον φίλαθλο κόσμο μας. Η σεζόν θα είναι μεγάλη. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση αυτού του τουρνουά».

Στο κλείσιμο της συνέντευξης Τύπου, μίλησε ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Η θέσπιση του ετήσιου τουρνουά είναι το λιγότερο για έναν άνθρωπο που πρόσφερε τόσα πολλά. Ευχαριστώ τη Euroleague που αμέσως αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και ενέταξε το τουρνουά στο ετήσιο καλεντάρι της. Ευχαριστώ τις ομάδες που αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Είναι ένα τουρνουά που γίνεται μεταξύ φίλων. Τα έσοδα θα καταλήξουν στο ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος», με σκοπό να φέρουμε κι άλλα παιδιά στο χώρο του αθλητισμού. Είμαστε σε συνεννόηση με το υφυπουργείο Αθλητισμού για κατάρτιση ενός προγράμματος, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις και να κτιστούν νέες. Απόψε στο ΟΑΚΑ θα βρεθούν οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού, του μπασκετικού και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Αυτό θα έκανε χαρούμενο τον πατέρα μου γιατί πάντα είχε όραμα έναν ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό».

Ο γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με την ποινή της Euroleague, η οποία έχει μπει στον «πάγο» για τον επόμενο χρόνο, δηλώνοντας: «Σε μία κόντρα ποτέ δε φταίει η μία πλευρά. Υπήρξαν από πλευρά μας κάποιες αντιδράσεις που πέρασαν τα όρια. Καθίσαμε με τη Euroleague, συζητήσαμε και πλέον κοιτάμε μπροστά για το καλό του αθλήματος».

27/09/2018 15:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: