“Κλειδώνουν” τα χρονοδιαγράμματα για τα F-16 με τη Lockheed Martin: Απογειώνεται η αναβάθμιση




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Δευτέρα και… κληρώνει, σήμερα είναι η τελική συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας στο επίπεδο «Viper».

Αμερικανικό κλιμάκιο της Lockheed Martin βρίσκεται στην Ελλάδα και ξεκινούν οι συνομιλίες ανάμεσα στις δυο πλευρές ώστε να γίνουν απολύτως συγκεκριμένα τα χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει με θρησκευτική ευλάβεια να τηρηθούν, όπως και μια σειρά εργασιών οι οποίες μέσα από αυτή τη συνάντηση θα γίνουν απόλυτα συγκεκριμένες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Αντιπτέραρχος Χριστοδούλου, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας φέρεται να έχει ξεκινήσει αρκετές μέρες πριν τη συνάντηση με τους Αμερικανούς, πιέσεις μήπως το πρώτο Ελληνικό αεροσκάφος F-16 πετάξει με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη και εντός του 2018.

Τα δεδομένα που υπάρχουν έλεγαν πως το 2019, τους πρώτους μήνες, τα Ελληνικά μαχητικά θ’ απογειωθούν για την Αμερική, όμως ο ίδιος ο Αρχηγός με βάσει τις συμφωνίες που γίνονται με τις Ηνωμένες πολιτείες κάνει τη δικές του επαφές, σε συνεννόηση με τον Πάνο Καμμένο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και το ταξίδι της αναβάθμισης ξεκινήσει λίγο πριν την αυλαία του τρέχοντος έτους.

  • Φτάνουν τροποποιήσεις στην Ελλάδα«VIPER» για το αεροσκάφος οδηγό της αναβάθμισης

Οι τελευταίες πληροφορίες από πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρουν ότι στην χώρα μας εντός των επόμενων ημερών φτάνουν απάρτια της έκδοσης «Viper» τα οποία θα τοποθετηθούν στο αεροσκάφος «οδηγό» της αναβάθμισης. Οι Αξιωματικοί που πετούν με τα F-16 Adv, μας εξήγησαν πως πρόκειται για κάποιες «αναβαθμίσεις- τροποποιήσεις» του υπάρχοντος μοντέλου, του F-16 Block 52 Advance που διαθέτει η χώρα μας και βρίσκεται στην 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου στις Μοίρες 335 «Τίγρης» και 336 «Όλυμπος», άλλωστε η αναβάθμιση του αεροπορικού στόλου της χώρας μας θα ξεκινήσει από τα τελευταία παραληφθέντα αεροσκάφη.

https://www.youtube.com/watch?v=Onw5iTAmDAc

Οι εργασίες γι’ αυτές τις αναβαθμίσεις που θα υποστεί το αεροσκάφος «οδηγός» θα γίνουν ή στην ΕΑΒ είτε σε κάποιο από τα υπόστεγα της 116 ΠΜ που ήδη φιλοξενούν τα «Advance» της Πολεμικής Αεροπορίας.
Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι τροποποιήσεις, φυσικά θ΄ ακολουθήσουν δοκιμές στο αεροσκάφος για ένα χρονικό διάστημα, με τους τεχνικούς συμβούλους της εταιρίας να το παρακολουθούν συνεχώς μέχρι να δώσουν το πράσινο φως, τότε πρακτικά θα είναι έτοιμο για το υπερατλαντικό ταξίδι.

Σε μια τετραετία σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση όλων των απαραίτητων για την αναβάθμιση συστημάτων στα Ελληνικά φτερά (οι περισσότερες εργασίες στην ΕΑΒ) κι έναν χρόνο αργότερα οι πρώτοι Έλληνες ιπτάμενοι θα εκπαιδευτούν στο νέο τύπο κι αυτοί με τη σειρά τους να εκπαιδεύσουν τους υπόλοιπους πιλότους.

  • Τα 85 αναβαθμισμένα «μεταμοσχεύουν» ζωή στα άλλα F-16 της ΠΑ

Τα 85 F-16 Block 70 Viper που θα έχει η χώρα μας όπως λένε επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας θα δώσουν το λιγότερο άλλα είκοσι χρόνια ζωής, σ’ ένα από τα πιο δοκιμασμένα και πετυχημένα μοντέλα της σύγχρονης αεροναυπηγικής.

Το Link 16 που δίνει τη δυνατότητα διαλειτουργικότητας σε όλα τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης είναι οι δυο βασικές καινοτομίες οι οποίες βέβαια είναι και το κλειδί που κάνει το F-16 Block 70 Viper να συνεργάζεται τόσο με το F-35 όσο και με το άπιαστο όνειρο, το F-22 που μέχρι τώρα δεν εξάγεται και απολαμβάνει μόνο η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.

Είναι εύλογο πως η Πολεμική Αεροπορία όταν αρχίσει να παίρνει πίσω διαθέσιμα τα δικά της «Viper», δεν θα χρησιμοποιεί μόνον αυτά στις καθημερινές υποχρεώσεις της στον ουρανό του αρχιπελάγους.

Τα απάρτια που περισσεύουν, των F-16 Block 52 Advance και των Block 52 plus είναι ικανά να «μεταγγίσουν» ζωή στα 38 F-16 Block 50 της 111 Πτέρυγας Μάχης, ενώ αν δεν πουληθούν ίσως χρησιμοποιηθούν και για τα Block 30, τα οποία καθ ομολογία είναι μέχρι σήμερα τα «κακά παιδιά» της Πολεμικής Αεροπορίας, με τεράστια διαθεσιμότητα και καθημερινές πτήσεις με αναχαιτίσεις και αερομαχίες.

  • Απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των κειμένων χωρίς την αναφορά με ενεργό link της ιστοσελίδας.

“Προσφέρουν” καταπόνηση στα Super Puma και στα πληρώματα τους οι ανοργάνωτοι ορειβάτες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: