Προς τα κάτω αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας




Η γαλλική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,6% ετησίως έως το 2020 καθώς η ανεργία μειώνεται σταθερά, όπως προέβλεψε σήμερα η κεντρική τράπεζα, προχωρώντας σε μικρή πτωτική αναθεώρηση της προηγούμενης πρόβλεψης για την ανάπτυξη.

Η Τράπεζα της Γαλλίας είχε στο παρελθόν προβλέψει ρυθμό ανάπτυξης 1,8% το 2018 και 1,7% το 2019, αλλά ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς ήταν ασθενέστερο από το προβλεπόμενο και η ζήτηση από το εξωτερικό αναμένεται να είναι πιο αδύναμη τον επόμενό χρόνο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Με την επικαιροποιημένη πρόβλεψη, η κεντρική τράπεζα είναι πιο απαισιόδοξη από την κυβέρνηση, που στηρίζει τον προϋπολογισμό του 2018 στην εκτίμηση ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,7% αυτό και τον επόμενο χρόνο.

«Η Γαλλία υστερεί ακόμα σε ανάπτυξη διότι η Γαλλία υστερεί ακόμα σε μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Πρόσθεσε ότι ενώ η Γαλλία έχει προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, μένουν ακόμα να γίνουν πολλά σε ό,τι αφορά τις δαπάνες.

Στην πρόβλεψη της κεντρικής τράπεζας, η ανεργία αναμένεται να μειωθεί σταδιακά από το 9,1% το δεύτερο τρίμηνο στο 8,3% έως τα τέλη του 2020, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2008.

14/09/2018 11:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters – AFP
Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: