Πρεμιέρα για την Εθνική μας ομάδα Γυναικών, απόψε, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τενερίφης




Το ταξίδι της Εθνικής Γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τενερίφης αρχίζει σήμερα (22/9, 19:30, ΕΡΤ1), απέναντι στον ισχυρό Καναδά, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Κεραμιδάς, ολοκλήρωσε την προετοιμασία της «γαλανόλευκης», ενόψει της δεύτερης συμμετοχής της Παγκόσμιο Κύπελλο (σ.σ. η πρώτη ήταν το 2010, 11η θέση), έχοντας γεμάτη τη… φαρέτρα του, πλην της Κατερίνας Σωτηρίου, η οποία συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση και η συμμετοχή της είναι αμφίβολη. Αντίθετα, η Αρτεμις Σπανού, η οποία είχε υποστεί διάστρεμμα, έβγαλε την τελευταία προπόνηση και τέθηκε στη διάθεση του Κώστα Κεραμιδά.

Η άμυνα θα αποτελέσει το «Α και το Ω» στο παιχνίδι της Εθνικής Γυναικών, αν θέλει να είναι ανταγωνιστική απέναντι στον Καναδά, ο οποίος απαρτίζεται από παίκτριες που αγωνίζονται στο WNBA και σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Πρόκειται για μία αθλητική ομάδα, με γρήγορα γκαρντ και δυνατή φροντ λάιν, ικανή για μεγάλη ζημιά.

Άμυνα και συγκέντρωση, λοιπόν, θα αποτελέσουν τα «κλειδιά» στο παιχνίδι της Εθνικής, προκειμένου να «αναστατώσει» τις αντίπαλες και να δημιουργήσει ελπίδες για ένα… θαύμα στο κλειστό, Σαντιάγκο Μαρτίν.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας του Α’ ομίλου της Εθνικής Γυναικών:

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Κορέα-Γαλλία 15:30)

Ελλάδα-Καναδάς 19:30, ΕΡΤ1

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: