Πως δέχτηκε το δώρο του εμίρη του Κατάρ ο Ερντογάν: Οι ευχές για ταξίδια με το ιπτάμενο παλάτι




“Θεού θέλοντος, θα κάνουμε ένα ταξίδι μ’αυτό, οταν όλα θα έχουν λήξει”. Μ’αυτή τη φράση, ο Ταγίπ Ερντογάν απολογήθηκε και ταυτόχρονα αποδέχτηκε το πολύτιμο δώρο του Κατάρ προς τον ίδιο και την κυβέρνηση: Ένα θηριώδες Boeing 747-8i με χωρητικότητα άνω των 400 επιβατών, που έκανε αίσθηση με την πολυτελειά του και προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του Ερντογάν.

Παρά την κατσάδα ωστόσο, ότι είναι ταπεινωτικό να δέχεται ένα τέτοιο δώρο την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε δεινή θέση, ο Ερντογάν επέλεξε να κρατήσει το τεράστιο πολυτελές αεροσκάφος και μάλιστα είπε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι της επιστροφής από το Αζερμπάιτζάν πως έφθασε στα χέρια του: “Είπε: Δεν θα δεχθώ χρήματα από την Τουρκία. Το δίνω αυτό ως δώρο στη χώρα”, μετέφερε επι λέξη τα λόγια του εμίρη του Κατάρ.

Σύμφωνα με το BBC Πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια (500 εκ.) στοιχίζει το Boeing και όπως πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ο Ερντογάν, έχει ξαναβαφεί.Οι διαμορφωμένοι του χώροι, περιλαμβάνουν αίθουσες συνεδριάσεων, αίθουσες ξεκούρασης, πρώτης θέσης χώρους, μέχρι και νοσοκομείο, γεγονός που περιόρισε την χωρητικότητά του, από 440 επιβάτες σε μόλις 76.

Με πληροφορίες από το BBC

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: