Πολιτικό “θρίλερ”, ο Ζήκος και η λάσπη: Στα μαχαίρια ο Βαξεβάνης και η Ζαχαράκη της Ν.Δ.




Μεγάλος καυγάς ξέσπασε μεταξύ της αναπληρωτριας εκπροσωπου τύπου της Νέας Δημοκρατιας, Σοφίας Ζαχαράκη, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βεξεβάνη, όταν ο τελευταίος απαίτησε να ζητήσει συγνώμη επειδή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τον κατασυκοφαντεί. Παρουσίασε και βίντεο της τηλεόρασης του Έψιλον για του λόγου το αληθές.

Η κυρία Ζαχαράκη ας ζητήσει συγνώμη και θα αποσύρω τη μήνυση, δηλώνει ο δημοσιογράφος.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η ΝΔ επέλεξε το ρόλο του Ζήκου της ελληνικής ταινίας. Αφού έστειλε την εκπρόσωπό της να με συκοφαντήσει σε τηλεοπτική εκπομπή του Εψιλον, τώρα όχι μόνο δεν αποδέχεται τις νομικές επιπτώσεις και το κόστος, αλλά παριστάνει τον πολιτικό Χατζηχρήστο και αντρειεύεται με απειλές.

Κατά την παρέμβασή μου στην τηλεοπτική εκπομπή, ζήτησα από την κυρία Ζαχαράκη να αναιρέσει τις συκοφαντίες και να ζητήσει συγνώμη για όσα ψευδώς μου απέδωσε. Η προσπάθειά μου μάλιστα ήταν κατ επανάληψη αλλά η εκπρόσωπος της ΝΔ επέλεξε συνειδητά, παρά τις προειδοποιήσεις μου, το ρόλο του τρολ των social media. Το πρωί έκανα ό,τι θα έκανε κάθε πολίτης που τον αποκαλούν «καταδικασμένο συκοφάντη» χωρίς να έχει καταδικαστεί ποτέ για συκοφαντία . Επέλεξα δηλαδή τη νομιμότητα, με την οποία η ΝΔ, απ ό,τι φαίνεται από την πληθώρα των άριστων μελών της που βρίσκονται στα χέρια του Εισαγγελέα, δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις.

Η ΝΔ προσπαθεί να δώσει πολιτικό χαρακτήρα σε ένα νομικό θέμα που αφορά την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής μου. Ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει την προσβλητική συμπεριφορά του (για την οποία επίσης θα καταφύγω στη Δικαιοσύνη) αποδίδοντάς μου χαρακτηρισμούς που όχι μόνο δεν δηλώνουν πολιτικό ήθος αλλά είναι και ποινικά κολάσιμοι. Με το Μαξίμου μπορεί να κάνει ο,τι θέλει, με εμένα όμως θα πληρώσει για την επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα μου. Ενημερώνω τον κύριο Μητσοτάκη πως εκτός από τη μήνυση εναντίον της κυρίας Ζαχαράκη έχω καταθέσει μήνυση και εναντίον του ανιψιού του και συνεργάτη του Φλώρου, ο οποίος επίσης αναζητείται από την Αστυνομία. Θα ακολουθήσουν αγωγές εναντίον του ίδιου και του Αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη για όσα έχουν πει εναντίον μου καταχρώμενοι τον πολιτικό τους ρόλο.

Αν η κυρία Ζαχαράκη φοβάται όσο φαίνεται από την ανακοίνωση της ΝΔ, ας ζητήσει έστω τώρα συγνώμη και θα αποσύρω τη μήνυση. Διαφορετικά εκτός από τις αποκαλύψεις , θα σας ταράξω και στη νομιμότητα

Κώστας Βαξεβάνης

Ακολουθεί η τηλεφωνική παρέμβαση του Κώστα Βαξεβάνη:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης. Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», απάντησε η ΝΔ σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολιτη.

Σε υστερόγραφό της, η Πειραιώς προσθέτει: «Παραπέμπουμε την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό ο ‘ιδιώτης’ Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».

Το link του εν λόγω βίντεο είναι το εξής:

Απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση της ΝΔ για την υπόθεση Ζαχαράκη- Βαξεβάνη

«Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει», απαντάει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την διαμάχη μεταξύ της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφίας Ζαχαράκη με τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και ιδιαίτερα μετά την επικοινωνία, που σύμφωνα με ενημέρωση από την ΝΔ, είχε ο κ. Μητσοτάκης, με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καλεί την ΝΔ «να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και επισημαίνει ότι «δεν θα την ακολουθήσει στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια.

Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Επικοινωνία του προέδρου της ΝΔ με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ ο πρόεδρος του Κόμματος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ενημέρωσε πως «η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

Σε άλλη ανακοίνωση, η Ν.Δ. αναφέρει:

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου», ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει:

«Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Η Σοφία Ζαχαράκη αποχώρησε από την Πειραιως χθες το βράδυ. Η αναπληρωτρια εκπροσωπος τύπου της ΝΔ δήλωσε ότι “έχει βγει επίσημη ανακοίνωση του κόμματος” και πως “για την ταλαιπωρία που περίμεναν όλοι μέχρι τέτοια ώρα, οι τελευταίοι που ευθυνόμαστε είμαστε εμείς”.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ακόμα μια φορά ως όψιμος «μακεδονομάχος» εν όψει ΔΕΘ

«Δυστυχώς για τον ίδιο, ο κ. Μητσοτάκης έχει γίνει πια τελείως προβλέψιμος. Τώρα που κατέρρευσαν τα διάφορα καταστροφολογικά σενάρια στο πεδίο της οικονομίας, είναι αναμενόμενο ότι θα προσπαθούσε να εμφανιστεί, για μια ακόμα φορά, ως όψιμος «μακεδονομάχος», εξαιτίας της επικείμενης παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σε λίγες μέρες» σημειώνει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ .

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει σημειώνοντας «μικρή σημασία έχει ότι ξέθαψε μια παλαιότερη διαρροή των WikiLeaks, κι ότι στα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα η τότε ηγεσία της ΠΓΔΜ επεδίωκε να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα για εσωτερική χρήση. ‘Αλλωστε, τι αξία έχει για τον κ. Μητσοτάκη η αλήθεια, μπροστά σε μια βαρύγδουπη δήλωση;»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: