Πέρασε στην Βουλή η τροπολογία για τον μηχανισμό εισήγησης του κατώτατου μισθού: Διαφωνεί το ΚΚΕ




Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για τον κατώτατο μισθό. Το ΚΚΕ εξέφρασε την διαφωνία του και καταψήφισε, καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η μόνη τροπολογία για αύξηση κατώτατου μισθού, ήταν αυτή που κατέθεσε το ΚΚΕ και αυτή απορρίφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ενημερωτικό σημείωμα του ΚΚΕ για την ψηφοφορία στη Βουλή επί της τροπολογίας της υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, τονίζεται ότι “Το ΚΚΕ καταψήφισε την κυβερνητική τροπολογία, με την οποία ενεργοποιείται απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο αντεργατικός νόμος της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση)”. “Καμία κυβερνητική τροπολογία δεν ήρθε στη βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος άλλωστε θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση, όπως προβλέπει ο παραπάνω νόμος”, αναφέρεται στο σημείωμα.

“Η μόνη τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν αυτή που κατέθεσε το ΚΚΕ, για την επαναφορά στα 751 ευρώ και η οποία απορρίφθηκε απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ” προστίθεται στο ενημερωτικό σημείωμα του ΚΚΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσακαλώτος σε επενδυτές: Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις, δεν χρειάζεται να κοπούν οι συντάξεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: