«Πάντα ανοιχτή» η πόρτα της Ferrari για τον μικρό Μικ Σουμάχερ, τον γιο του Σούμι




Ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει συνδέσει το όνομά του με τη Ferrari, καθώς πανηγύρισε τα πέντε από τα επτά πρωταθλήματα οδηγών της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα με την ιταλική ομάδα. Το συγκεκριμένο επώνυμο έχει μια ιδιαίτερη… βαρύτητα στο Μαρανέλο και γι’ αυτό ο επικεφαλής της «σκουντερία», Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι ο Μικ Σουμάχερ θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος στη Ferrari, καθώς ο 19χρονος Γερμανός συνεχίζει να δείχνει τις δυνατότητές του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Φόρμουλα 3. Πάντως, ο διευθυντής της ιταλικής ομάδας υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό ο νεαρός Σουμάχερ να «μεγαλώσει» ως οδηγός, χωρίς να υπάρχει υπερβολικά πολλή πίεση στους ώμους του.

Ο μικρός Σουμάχερ επικράτησε την περασμένη εβδομάδα και στους τρεις αγώνες που διεξήχθησαν στο Νίρμπουργκρινγκ για λογαριασμό της Prema Theodore Racing και βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον Ντάνιελ Τίκτουμ στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών, ενώ απομένουν δύο γύροι για το τέλος της σεζόν. Αυτή τη στιγμή δεν συνδέεται με κάποιο από τα προγράμματα νεαρών οδηγών ομάδων της Φόρμουλα Ένα, ωστόσο είναι φυσικό, λόγω του επωνύμου του, να συνδέεται με τη Ferrari.

Ο Αριβαμπένε δήλωσε ότι εξαρτάται καθαρά από τον Μικ Σουμάχερ και την οικογένειά του να αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν ή όχι μια θέση στη φημισμένη ακαδημία οδηγών της Ferrari, από την οποία αναδείχθηκε ο Γάλλος Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος το 2019 θα πάρει τη θέση του Κίμι Ραϊκόνεν δίπλα στον Σεμπάστιαν Φέτελ στην ιταλική ομάδα της Φόρμουλα Ένα. «Αναφορικά με τον Μικ Σουμάχερ, νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να τον αφήσουμε να εξελιχθεί, χωρίς να τον πιέζουμε» δήλωσε ο Αριβαμπένε και συνέχισε λέγοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Τα πρόσφατα αποτελέσματα είναι πολύ, πολύ καλά και του εύχομαι μια σπουδαία καριέρα. Με ένα όνομα σαν αυτό, το οποίο έγραψε μεγάλες σελίδες της ιστορίας της Ferrari, η πόρτα του Μαρανέλο είναι πάντα ανοιχτή, φυσικά. Αυτή είναι μια οικογενειακή απόφαση, εννοώ μια απόφαση της οικογένειας Σουμάχερ. Όμως, αφήστε τα παιδιά να περάσον καλά. Πάντα επαναλαμβάνω το εξής: “Να είστε συγκεντρωμένοι, αλλά στο μεταξύ να περνάτε καλά και να εξελίσσεστε αργά, αλλά σίγουρα και τότε θα δούμε για το μέλλον”. Πώς μπορείς να πεις “όχι” στο Μαρανέλο σε ένα όνομα σαν κι αυτό;».

14/09/2018 19:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: