Πάνω από 3.000 δρομείς στο 12ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων: Έλληνες και ξένοι μαραθωνοδρόμοι




Mε το σύνθημα, «αν τρέχεις, πρέπει να τρέξεις στη Λίμνη» ξεκίνησε σήμερα, ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή δεκάδων εκατοντάδων δρομέων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και πολλές χώρες του εξωτερικού.

Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα 5 χλμ., τον πρωτότυπο παραλίμνιο δρόμο, «Μαμά – Καρότσι», αγώνα δρόμου 1.000 μ. για ΑμεΑ και για πρώτη φορά ένα Family Run. Οι διοργανωτές ετοιμάζονται να σπάσουν ένα ακόμη ρεκόρ, καθώς ο αριθμός των δρομέων αγγίζει τις 3.000.

Ο Γύρος Λίμνης στη διαδρομή 30 χλμ., που θα πραγματοποιηθεί αύριο, αποτελεί και φέτος «μαγνήτη» για δρομείς, που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους πριν τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς και για όσους θέλουν να κάνουν απλώς, ένα long run, σε ένα ξεχωριστό τοπίο, με φόντο τα νερά της Παμβώτιδας, το Νησί των Ιωαννίνων και το Kάστρο της πόλης.

Ανάμεσά τους θα τρέξουν, μερικοί από τους κορυφαίους Έλληνες μαραθωνοδρόμους, αλλά και μέλη running club από την Ιταλία, την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Πέρα από τον Γύρο Λίμνης, που θα διεξαχθεί αύριο, την ίδια ημέρα πραγματοποιείται και ο αγώνας των 10 χλμ.

Οι λόγοι σύμφωνα με τους διοργανωτές, που κάθε χρόνο δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποφασίζουν να ταξιδέψουν στα Γιάννενα, είναι περισσότεροι από την ομορφιά της διαδρομής και το ευρύ πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων. Τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων καθιστούν έναν μοναδικό αγώνα, τα σημαντικά χρηματικά έπαθλα για τους 3 πρώτους νικητές, άνδρες και γυναίκες, στη γενική κατάταξη στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων των 30 χλμ., το συλλεκτικό μετάλλιο που φιλοτέχνησαν φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η εξασφάλιση εκπτώσεων σε καταστήματα και μειωμένων τιμών εισόδου σε Μουσεία και άλλα αξιοθέατα, οι πλούσιες παροχές στους δρομείς, το υψηλό επίπεδο υγειονομικής κάλυψης και ασφάλειας, η ενθάρρυνση των πολυάριθμων εθελοντών στη διαδρομή.

Το 2ήμερο των αγώνων, αποτελεί την κορύφωση των αθλητικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δρώμενων, που ξεκίνησαν από τις 16 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Λίμνης, που οργανώνεται τα τελευταία χρόνια.

22/09/2018 15:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας μας Μ. Τζώρα
Ιωάννινα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: