Όσο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει φρούριο τη Θεσσαλονίκη, η ΝΔ κινείται ελεύθερα, λέει ο Αυγενάκης




«Η ΝΔ κινείται ελεύθερα σε όλους τους χώρους ανοίγοντας ισχυρούς διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες, όσο η κυβέρνηση κρύβεται και ετοιμάζεται να κάνει φρούριο για ακόμα μία χρονιά τη Θεσσαλονίκη, με χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ», τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στη Νέα Καλλικράτεια.

Ο κ. Αυγενάκης είπε ότι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα προβλήματα έχουν γιγαντωθεί και σημείωσε: «Αποκαλυπτική των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης είναι η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου επέβαλε τους περισσότερους φόρους παγκοσμίως, τη διετία 2015-2016. Η κυβερνητική αυτή επιλογή καθηλώνει την οικονομία σε ασθενική ανάπτυξη και οδηγεί στη φτωχοποίηση όλο και περισσότερους πολίτες. Δυστυχώς, δεν πρόκειται για τη μόνη θλιβερή πρωτιά που καταγράφει η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Το 2017 η χώρα μας αναδείχθηκε πρώτη, παγκοσμίως, στη μακρόχρονη ανεργία των νέων ανθρώπων, με το θηριώδες ποσοστό 73%. Βέβαια, όπως πάει, ο κ.Τσίπρας θα αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Οι πολίτες, όμως, δεν αντέχουν άλλο».

Παράλληλα μίλησε για τις προτάσεις της Ν.Δ που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στην 83η ΔΕΘ, λέγοντας πως οι βασικές δεσμεύσεις είναι οι εξής:

– μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%.

– μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

– μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στη φορολογία φυσικών προσώπων, για εισοδήματα μέχρι 10 χιλ. ευρώ, από το 22% στο 9%

– μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και

– μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από το 15% στο 5%».

06/09/2018 21:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: