Οι Τούρκοι στέλνουν μαθητευόμενους πιλότους στο Αιγαίο: Παίρνουν πάντα σκληρή απάντηση




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί πως εκτός των μαχητικών F-16 της Τουρκίας, των αεροπλάνων ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, των ελικοπτέρων Agusta Bell της ακτοφυλακής και των S-70 που συνήθως απονηώνονται από φρεγάτες, στον χορό των παραβιάσεων έρχεται να προστεθεί ένα επιπλέον ποιοτικό στοιχείο από τη στιγμή που παρουσιάζονται και τα αεροσκάφη που εκπαιδεύουν τους ικάρους της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Ο λόγος, όπως εξηγούν Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας είναι πολύ απλός μιας και κάθε Μοίρα της Τουρκίας οφείλει στο τέλος της χρονιάς να έχει να «επιδείξει» το παραβατικό της έργο σε ποσοστά προς την ηγεσία ώστε οι διοικήσεις να πάρουν και τ’ ανάλογα εύσημα.

  • Επιπλέον οι νεαροί ίκαροι θα πρέπει να βάλουν κι αυτοί ώρες στην καριέρα τους, αρχής γενομένης με παραβιάσεις, κάτι που επιδιώκουν οι εκπαιδευτές ώστε οι νεαροί πιλότοι να πάρουν τα πρώτα stress tests με το εκπαιδευτικό και να «ιδρώσουν» για τα καλά όταν πλησιάσουν δίπλα τους τα Ελληνικά φτερά.

Οι γείτονές μας μόλις ολοκλήρωσαν τις καλοκαιρινές Θρησκευτικές τους υποχρεώσεις- που ποτέ δεν εμφανίζουν δραστηριότητα στο Αιγαίο- έκαναν αισθητή και πάλι την παρουσία τους, άλλοτε δυναμικά κι άλλοτε με λιγοστές παραβατικές πράξεις, είτε παραβιάσεων είτε παραβάσεων, εθνικού εναέριου χώρου και FIR Αθηνών.

Από την άλλη πλευρά κάποιοι στην Πολεμική Αεροπορία «διαβάζουν» και τις ελλείψεις στον πτητικό τομέα της Τουρκίας μετά τις χιλιάδες συλλήψεις στρατιωτικού προσωπικού- ανάμεσά τους πολλοί ιπτάμενοι- που αναγκάζει σε κάποιες περιπτώσεις, οι αεροπορικές κινήσεις να γίνονται με «ότι υπάρχει διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή στον αέρα» και να φανεί το έργο που πρέπει, μη τυχόν κατηγορηθεί και κανείς ως αντικαθεστωτικός του Ερντογάν.

  • Πάντα όμως δείχνουν πως «δεν μας ξεχνούν» και με τον δικό τους τρόπο επιθυμούν αυτή την «συνεκπαίδευση» των κλειστών σχηματισμών οι οποίοι ορισμένες φορές περιέχουν και κάποια αερομαχία.

Την ώρα που ο Χουλουσί Ακάρ καλεί τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα, μετά την αντιμετώπιση των δυο Τούρκων στρατιωτικών που συνελήφθησαν Νότια των Φερών και που η Τουρκία πήρε το καλύτερο μάθημα του πως αντιμετωπίζεται ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο, οι γείτονές μας δείχνουν εν τοις πράγμασι πως τίποτα δεν τους αγγίζει και ότι η επιλογή των προκλήσεων, έστω και μειωμένων, υπάρχει.

Άλλωστε μόλις χθες είδαμε την υπονόμευση – γι’ ακόμη μια φορά- της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο με την παράνομη ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας για Έρευνα και Διάσωση.

Αν πάρουμε μια – μια τις κινήσεις της Άγκυρας βλέπει ο καθένας πως κάθε πράξη της είναι μετρημένη για να πετύχει έναν σκοπό, ακόμη κι αν γνωρίζει ότι θα πάρει την απάντηση που δεν θα της αρέσει.

Τα Kiowa “προσγειώνονται” στην Ελλάδα: Έρχονται 70 ελικόπτερα που δίνουν ισχύ σε Έβρο και νησιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: