Ο Ζάεφ αρνείται την πραγματικότητα: Θα φέρει το αποτέλεσμα του “ναι” στη Βουλή, δήλωσε




Την απόφασή του να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή των Σκοπίων ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ

Όπως τόνισε ο ίδιος οι ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες είναι εκείνοι που έλαβαν την απόφαση για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στηλίτευσε την εκστρατεία για μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων συμμετείχαν έχει ψηφίσει υπέρ του “ναι” και έτσι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή.

«Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Αυτοί που συμμετέχουν είναι αυτοί που αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα» είπε ο Ζάεφ.

«Παρά την αποχή που κήρυξε η αντιπολίτευση εγώ σέβομαι την απόφαση των πολιτών να μην συμμετέχουν», τονισε. “Θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας προκειμένου να μπούμε σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ», υπογράμμισε.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός απείλησε ωστόσο και με πρόωρες εκλογές εάν δεν καταφέρει να περάσει τη Συμφωνία από τη Βουλή, λέγοντας: “Διαφορετικά θα χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο εργαλείο, τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Τώρα η βούληση εκείνων που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα θα πρέπει να μετατραπεί σε πολιτική δραστηριότητα στο νομοθετικό σώμα”

Το “90% και πλέον” των πολιτών που ψήφισαν σήμερα στο δημοψήφισμα ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα και το κοινοβούλιο πρέπει να “επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

«Άνω του 90% του συνόλου των ψήφων ήταν υπέρ του “ναι”, επομένως είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να επικυρώσει τη βούληση της πλειοψηφίας» είπε ο Ζόραν Ζάεφ στο AFP.

 

Οι πρώτες αντιδράσεις σε Αθήνα, Σκόπια και ΕΕ

Αντιφατικό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ

 

Οι Σκοπιανοί ακύρωσαν από μόνοι τους τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέει ο Καμμένος
Οι πολιτικές δυνάμεις στα Σκόπια να ξεπεράσουν τις κομματικές γραμμές, η προτροπή του Χαν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: