Ο Τραμπ στήριξε προσωπικά την αμερικανική συμμετοχή στη ΔΕΘ: Να ξεπεράσουμε την Κίνα…




Στην Ουασιγκτον πίστεψαν απο την πρώτη στιγμή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και επένδυσαν χρόνο και ανθρώπινο δυναμικό κυρίως απο το Στειτ Ντιπαρτμεντ, για την προσέλκυση των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η συνάδελφος Λένα Αργύρη, ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού καναλιού στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Μετέδωσε σχετικά:

“Θυμάμαι ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ είχε πει σύμφωνα με πληροφορἰες, περυσι οτι πρέπει η παρουσία της Αμερικης στη ΔΕΘ να ειναι πολύ καλύτερη και πολύ μεγαλύτερη απο αυτή της Κίνας, που ήταν τιμώμενη χώρα το 2017. Τότε, με αυτό τον τρόπο είχε δώσει το πράσινο φως σε ὀλους τους αρμὀδιους φορεις της κυβερνησής του να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

  • Καθοριστικός ήταν ο ρὀλος που έπαιξε ο εξαιρετικά δραστήριος αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάϊατ, ο οποίος αν θέλετε πήρε πάνω του το εγχείρημα και εργάστηκε συστηματικα αμαζί με την ομάδα του για να φτασουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Χαρακτηρισε μάλιστα το 2018 ως χρονιά των ΗΠΑ στην Ελλάδα σε άρθρο του, με το οποίο επιβεβαιώνει την σημασία της ΔΕΘ για τις ΗΠΑ”.

Σύμφωνα με τη συνάδελφο ανταποκρίτρια της ΕΡΤ:

“Ενδεχομένως ολο αυτό που γίνεται απο σήμερα (χθες) στην Θεσσαλονίκη για καποιους να μοιαζει απλώς με ενα καλοστημένο σοου, όμως πηγές στην Ουασιγκτον επιμένουν οτι εχει ουσια και οτι πανω σε αυτη την διοργάνωση μπορεί να χτιστεί μια ακόμη πιο στενη οικονομική συνεργαίια των δυο χωρων, κάτι που βεβαια μενει να φανεί στην πράξη οταν πέσουν τα φώτα της εφετινής ΔΕΘ και θα πρεπει να αρχίσει ο διακυβερνητικὀς διἀλογος διερεύνησης τρὀπων περαιτερω ενίσχυσης των σχέσεων σε μια σειρα από τομείς.

  • Ειναι στο χέρι κυρίως της κυβέρνησης να εκμεταλλευθει αυτή την τεράστια ευκαιρία που της δίνεται σε μια αναμφίβολα πολύ καλή χρονική υσγκυρία λόγω του τέλους των προγραμμάτων.

Επίσης δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σταλεί διεθνώς το μήνυμα οτι αφού η Αμερική εμπιστεύεται την Ελλάδα, το ίδιο μπορούν να πράξουν και οι υπόλοιπες χώρες”.

“Οι ΗΠΑ”, ανέφερε στην ΕΡΤ η Λένα Αργύρη, “αντιλαμβανονται ουτως ή άλλως πια διαφορετικα τον ρολο της Ελλαδας, όχι μόνο, γεωστρατηγικα και στους τομεις της αμυνας και της ασφαλειας αλλα και οικονομικα αφου θεωρουν την χωρα μας κ εν προκειμενω την συμπρωτευουσα ως πυλη για τα δυτικα βαλκανια οπου οι ευκαιριες ειναι τεραστιες”.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση:

  • “Ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος, που ηγείται της αμερικανικής αποστολής, είναι από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της αμερικανικής κυβέρνησης, με πολυ μεγαλη επιρροη στον ιδιο τον Προεδρο Τραμπ, και η επιλογη να τεθει επικεφαλης δεν ηταν τυχαια καθως ουσιαστικα εκπροσωπει τους βιομηχανικους κολοσσους όντας πολυεκατομμυριουχος και ο ιδιος.

Έχει εξαιρετικές σχέσεις με ολους τους μεγαλοεπιχειρηματιες, τόσο τους αμερικανούς όσο και με τους ξένους επενδυτές και ο λογος του μετραει οπως λενε εδω στην Ουασιγκτον. Συνεπως το γεγονός ότι βρίσκεται στην Θεσσαλονική πάρα το πολύ σφιχτό πρόγραμμά του και τις πολλαπλες υποχρεώσεις του, είναι κάτι που έχει την σημασία του”.

“Πραξικόπημα” ή “επανάσταση” στην Ουάσιγκτον: Ο Πρόεδρος Τραμπ εναντίον των “δικών” του…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: