Ο Τραμπ έτοιμος να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ανιχνευτή ψεύδους για να βρεθεί ο “αντάρτης”




Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης ανιχνευτών ψεύδους προκειμένου να εντοπίσει τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο που έγραψε το ανώνυμο επικριτικό άρθρο στην εφημερίδα “The New York Times,” αναδεικνύοντας την “αντίσταση” των στελεχών εντός της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με το “Politico.”

Η δήλωση που έγινε από την υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς στην διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, έρχεται σε αντίθεση με την προσφορά που έκανε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς την Κυριακή, για την διάθεση συσκευής προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην προσπάθεια εντοπισμού του ανώνυμου συγγραφέα.

“Ειλικρινά, ο Λευκός Οίκος και το προσωπικό μας εδώ, έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας στην δουλειά μας,” είπε χαρακτηριστικά η Σάντερς.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή, η παρότρυνση του προέδρου Τραμπ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς για να εντοπίσει τον συγγραφέα του ανώνυμου άρθρου που περιέγραψε μία κατάσταση χάους στον Λευκό Οίκο, αλλά και μία “αντίσταση” από τους υπουργούς της κυβέρνησης κι άλλους, ώστε να εμποδιστούν παρορμητικές ενέργειες του Αμερικανού προέδρου.

Ο Τραμπ έχει επικρίνει δημόσια το αναφερόμενο άρθρο, από την δημοσίευσή του την προηγούμενη Τετάρτη και μετά χαρακτηρίζοντας “δειλό” τον συγγραφέα και καταλογίζοντας την διάπραξη “προδοσίας” στην εφημερίδα για την δημοσίευση.

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προσπαθούν να εντοπίσουν τον αξιωματούχο που έγραψε το επικριτικό άρθρο, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ εκτιμά ότι πρόκειται πιθανόν για κάποιον που βρίσκεται “πολύ ψηλά” στον Λευκό Οίκο.

Ο Πενς συμπεριλαμβάνεται στους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά κι άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, που αρνήθηκαν την οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην συγγραφή του επίμαχου δημοσιεύματος.

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του προσπάθησε χθες να παρουσιάσει μία εικόνα θετικής δυναμικής, παρά το γεγονός ότι τόσο ο Τραμπ, όσο κι άλλοι αξιωματούχοι φέρονται να έχουν δεύτερες σκέψεις για τα όσα συμβαίνουν στην Δυτική Πτέρυγα, σχολιάζει το CNN.

Ωστόσο, η εικόνα αυτή της θετικής δυναμικής εργασίας αμφισβητήθηκε πρακτικά από την ίδια την στάση του Αμερικανού προέδρου, που πέρασε σχεδόν όλο το πρωινό της χθεσινής ημέρας κάνοντας αναρτήσεις στο Twitter επιτιθέμενος φραστικά στον Μπομπ Γούντγουορντ και το νέο του βιβλίο με τίτλο: “Φόβος” που κυκλοφορεί σήμερα.

Η σημερινή ημέρα, 11η Σεπτεμβρίου, είναι μία ημέρα μνήμης και ιδιαίτερης συμβολικής αξίας για τις ΗΠΑ στον τραγικό απόηχο των αιματηρών εξελίξεων του 2001.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει μία κατάσταση αποδιοργάνωσης στον Λευκό Οίκο, καθώς και απαξιωτικά σχόλια υψηλόβαθμων στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

11/09/2018 11:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Politico, CNN
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: