Ο Κάβανο δηλώνει αθώος για την σεξουαλική επίθεση και δεν αποσύρει την υποψηφιότητα

File Photo: Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh during the Senate Judiciary Committee hearing on the nomination of Brett Kavanaugh to be an associate justice of the Supreme Court of the United States, on Capitol Hill in Washington, DC, USA. EPA, ERIN SCHAFF, POOL
Ο υποψήφιος για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο απέρριψε “κατηγορηματικά και χωρίς καμία αμφιβολία” την κατηγορία ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην καθηγήτρια Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ όταν και οι δύο ήταν μαθητές λυκείου, πριν από 36 χρόνια.

Καταθέτοντας στην Επιτροπή της Γερουσίας, που λίγο νωρίτερα είχε ακούσει τη μαρτυρία της Φορντ, ο υπερσυντηρητικός δικαστής τόνισε ότι “είναι αθώος” και ότι “ποτέ δεν επιτέθηκε στη Δρ. Φορντ ή σε οποιανδήποτε άλλη γυναίκα”.

Στη μακρά κατάθεσή του, που διακοπτόταν συχνά από λυγμούς, ο Κάβανο μίλησε εκτεταμένα για την καριέρα του και την οικογένειά του, τονίζοντας ότι “ποτέ κανείς δεν τον κατηγόρησε για οποιουδήποτε είδους ανάρμοστη συμπεριφορά”.

Ο Κάβανο δεν αμφισβήτησε ότι η 51χρονη καθηγήτρια μπορεί πράγματι να έπεσε θύμα επίθεσης, αλλά όχι από αυτόν. Μάλιστα δάκρυσε, όταν είπε ότι η κόρη του τον παρότρυνε “να προσευχηθούν για αυτήν τη γυναίκα”. Εξήγησε ότι δεν πήγαιναν στο ίδιο σχολείο με την Φορντ, ούτε κινούνταν στους ίδιους κύκλους, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχαν συναντηθεί κάποια στιγμή, σε κάποια εκδήλωση. Επέμεινε όμως ότι δεν συνέβη ποτέ η επίθεση για την οποία τον κατηγορεί η Φορντ, κάτι που, όπως είπε, επιβεβαιώνεται και από τη μαρτυρία μιας στενής φίλης της η οποία έχει δηλώσει ότι δεν τον γνωρίζει. Επισήμανε επίσης τα κενά στην κατάθεση της καταγγέλουσας ενώ, όπως είπε, ο ίδιος έχει δώσει στην επιτροπή της Γερουσίας τα ημερολόγια του την εποχή εκείνη, όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι δραστηριότητές του.

Ο δικαστής είπε ότι πράγματι κάποιες φορές ήπιε “πάρα πολλές μπίρες” αλλά δεν έφτασε σε σημείο να χάσει τις αισθήσεις του.

Ο Κάβανο χαρακτήρισε “εθνικό όνειδος” τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες σε βάρος του, επιμένοντας ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του για το Ανώτατο Δικαστήριο. “Κανείς δεν θα με κάνει να αποσυρθώ από αυτή τη διαδικασία” είπε οργισμένος. “Ίσως να με νικήσετε στην τελική ψηφοφορία, αλλά δεν θα με κάνετε ποτέ να ρίξω λευκή πετσέτα, ποτέ”, είπε. Χαρακτήρισε “τσίρκο” τα όσα συμβαίνουν και “συκοφαντίες” της τελευταίας στιγμής τις κατηγορίες σε βάρος του που έχουν ως σκοπό να τον τρομάξουν και να τον αναγκάσουν να αποσυρθεί. Οι αντιδράσεις στο πρόσωπό του ήταν “ένα υπολογισμένο και ενορχηστρωμένο πολιτικό πλήγμα που πυροδοτήθηκε από οργή εναντίον του Τραμπ”, υποστήριξε.

“Αυτή η ιστορία κατέστρεψε την οικογένειά μου και το καλό μου όνομα” είπε, υπό το βλέμμα της συζύγου του που καθόταν ακριβώς πίσω του.

Σε σταυροδρόμι ο Τραμπ: Νέες κατηγορίες εναντίον του Κάβανο για σεξουαλικές επιθέσεις

27/09/2018 22:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: