Ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την ομιλία του στο Ίδρυμα Turken στις ΗΠΑ - Πηγή: Τουρκική Προεδρία

Ο Ερντογάν θυμήθηκε την …Ιερουσαλήμ στη Νέα Υόρκη: Αγριεύει η κόντρα με τον Νετανιάχου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Τα αντισημιτικά του αισθήματα ξεδίπλωσε για μία ακόμη φορά, το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλούσε σε ακραίο μουσουλμανικό ακροατήριο που τον υποδέχθηκε με ενθουσιασμό.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την πρώτη μας εκκλησιαστική Ιερουσαλήμ στο έλεος των εισβολέων. Δεν θα θυσιάσουμε την πόλη της ειρήνης, την Ιερουσαλήμ, την ιερή πόλη των τριών ουράνιων θρησκειών, για τις φιλοδοξίες του Ισραήλ. Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τη δόξα της Ιερουσαλήμ, την τιμή του Χαράμ-Σάριφ και τον ιστορικό χαρακτήρα αυτής της αγίας πόλης», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στέλνοντας απειλητική προειδοποίηση στον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Όπως έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή, ο Ισραηλινός ηγέτης μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον κ. Ερντογάν σε ξένους συνομιλητές του, χαρακτηρίζοντας εχθρό του Ισραήλ τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν, ο οποίος έφτασε χθες στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, μίλησε στο εορταστικό δείπνο του Ιδρύματος TÜRKEN, που έγινε το ξενοδοχείο Mandarin Oriental.

Ο Τούρκος ηγέτης δήλωσε ότι τα ψηφίσματα που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για την Ιερουσαλήμ, παρά τις απειλές των αμερικανικών και ισραηλινών αρχών έδειξαν ότι η διεθνής κοινή γνώμη ήταν ευαίσθητη σε αυτό το ζήτημα. Δεν θα θυσιάσουμε την πόλη της ειρήνης, την Ιερουσαλήμ, την ιερή πόλη των τριών ουράνιων θρησκειών, για τις φιλοδοξίες του Ισραήλ, τόνισε.

Πριν από την άφιξη του, έγινε γνωστό όι οι Τούρκοι και οι Μουσουλμάνοι που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής περίμεναν με …ανυπομονησία τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν συναντήθηκε πρώτα με Τούρκους που ζουν στην Αμερική και Αμερικανούς Μουσουλμάνους σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τουρκο-Αμερικανική Συντονιστική Επιτροπή (TASC).

Ανώτατα στελέχη της TASC και μέλη της Μουσουλμανικής Αμερικανικής Κοινωνίας (MAS) στο Μπρούκλιν συνεδρίασαν για να εξετάσουν τις τελευταίες προετοιμασίες της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή.

Ο πρόεδρος της MAS στη Νέα Υόρκη Χουσεΐν Αχμέτ είπε ότι περίμεναν με ανυπομονησία τον κ. Ερντογάν.

«Είναι μεγάλη η σημασία του Ερντογάν για μας. Υποστηρίζει όλους τους Μουσουλμάνους στον κόσμο. Αντιτίθεται στην αδικία που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένης της Συρίας, του Ιράκ, της Αιγύπτου και της Υεμένης. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον δούμε ξανά», είπε ο Αχμέτ.

Ο συμπρόεδρος της TASC Χαλίλ Μουτλού είπε ότι είναι μεγάλη η αγάπη και το ενδιαφέρον των Μουσουλμάνων για την Τουρκία και τον Πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν.

«Η μουσουλμανική κοινωνία των ΗΠΑ είναι πολύ δυναμική, προέρχεται από πολλές και διάφορες χώρες, από στρώματα διαφορετικών χρωμάτων και εθνικοτήτων. Αλλά όλοι συγκλίνουν σε ένα κοινό παρονομαστή όταν πρόκειται για την Τουρκία και τον ηγέτη της. Και αυτό μας ευχαριστεί. Μας υπενθυμίζει τις ευθύνες μας και μας ωθεί να εργαστούμε πιο πολύ», δήλωσε ο Μουτλού.

Ο Ερντογάν ετοιμάζει νέες επιχειρήσεις και ανατολικά του Ευφράτη κατά των Κούρδων

Be the first to comment on "Ο Ερντογάν θυμήθηκε την …Ιερουσαλήμ στη Νέα Υόρκη: Αγριεύει η κόντρα με τον Νετανιάχου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*