Ο Ερντογάν προσγείωσε τους οπαδούς της όποιας λύσης: Ζήτημα λεπτών να φτάσουμε στην Κύπρο




Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε μεν ότι οι Τούρκοι θα ιδρύσουν βάση στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, ωστόσο είπε πως δεν θα μειωθεί ο τουρκικός στρατός, αλλά θα αυξηθεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλούσε στους Τούρκους δημοσιογράφους επιστρέφοντας από το Αζερμπαϊτζάν και προσγείωσε όλους τους αιθεροβάμονες στο νησί και στην Ελλάδα, που πίστεψαν ότι είναι “ο ηγέτης της λύσης”. Η Τουρκία, είπε, θα εφαρμόσει τη συνταγή που η ίδια ανακοίνωσε στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη δήλωσή του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε:

“Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα βάσης στην ‘τδβκ’. Γιατί; Από τα δικά μας εδάφη για να φτάσουμε εκεί, στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ζήτημα λεπτών. Για εμάς είναι κοντινή απόσταση. Αλλά για την Ελλάδα δεν είναι τόσο κοντά. Επομένως δεν έχουμε ανάγκη να φτιάξουμε μία βάση εκεί. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Αυτό έχει μόνο ψυχολογική διάσταση. Από αυτή την άποψη αν υπάρξει τέτοια ανάγκη, τότε μπορούμε να ιδρύσουμε και βάση. Γιατί η εκεί παρουσία μας είναι σημαντική. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ισχυροί στο θέμα εξοπλισμού”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε:

“Αυτοί ζητάνε να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας. Να μας συγχωρέσουν, αλλά εμείς δεν θα μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας εκεί. Δεν πρόκειται να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας εκεί. Θα τον αυξήσουμε, δεν θα τον μειώσουμε”.

“Δεν ακούνε, αν άκουγαν, αυτή τη στιγμή θα το είχαμε λύσει το θέμα με τον Κόφι Ανάν. Εμείς δεχτήκαμε τα πάντα στο σχέδιο Ανάν, αλλά εκείνοι το πούλησαν. Τι υποσχέθηκαν στο δημοψήφισμα και τι έκαναν; Εμείς είπαμε ναι αυτοί είπαν όχι. Εκείνους τους ενέταξαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εμάς μας άφησαν έξω. Από δω και πέρα εμείς θα εφαρμόσουμε τη συνταγή που εμείς ανακοινώσαμε για εκεί”, ανέφερε.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ και τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Θρασύτατος ο Ερντογάν, βάζει φωτιά στην Κύπρο: Δεν θα μειώσουμε, θα αυξήσουμε τα στρατεύματα μας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: