Ο Ερντογάν πάει στη Γερμανία για πολεμικά…. ψώνια: Η Μέρκελ του πουλάει πυραύλους για UAV




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Παρά τις όποιες δηλώσεις- αποστάσεις της Άγκελα Μέρκελ για τα οικονομικά της Τουρκίας, τουλάχιστον στον αμυντικό τομέα, το φλερτ φαίνεται πως καλά κρατεί την ώρα μάλιστα που οι αποστάσεις με τις Ηνωμένες πολιτείες διογκώνονται.

Mπορεί τα χρήματα να μην είναι πολλά, όμως τα συστήματα που φέρονται ότι αγοράζουν οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από την Γερμανία, δεν μπορούν να θεωρηθούν μη υπολογίσιμα καθώς αντικατοπτρίζουν το μέλλον μιας εμπόλεμης κατάστασης.

Ο λόγος για την έγκριση από την κυβέρνηση της Γερμανίας πώλησης πυρομαχικών οικονομικού ύψους 418.279 ευρώ προς την Τουρκία.

  • Η Άγκυρα πήρε την απόφαση να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, που αποτελούν εδώ και χρόνια βέβαια το μέλλον στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων. Παρά τη δημοσιονομική στενότητα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκία, θέλουν να δείχνουν πρωτοπόρες και γι’ αυτό προχώρησαν ένα επιπλέον σκαλοπάτι στον εξοπλιστικό τομέα.

Τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη της Τουρκίας, είναι ικανά να φέρουν πυραύλους οι οποίοι κατασκευάστηκαν από την γερμανική εταιρία «TDW», μάλιστα η σχετική άδεια παραγωγής φέρεται να έχει πωληθεί στις αρχές της Τουρκίας έναντι του ποσού των 300.000 ευρώ. Αυτή η συμφωνία ανάμεσα στις δυο χώρες, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες που εξετάζονται και από τις Ελληνικές αρχές, θέλει την Γερμανική εταιρία να δίνει απλόχερα τα σχέδια κατασκευής του λεγόμενου Συστήματος Φονικών Πυραύλων.

Μάλιστα το υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας φαίνεται να έχει εγκρίνει ήδη κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους συμφωνίες ανάμεσα στην Γερμανική εταιρία TDW και τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις οικονομικής αξίας περίπου 300.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη Γερμανική εταιρία σύμφωνα με Αξιωματικούς, αποτελεί μια θυγατρική εταιρία που αποτελείται από συνεργασία Ευρωπαϊκών εταιριών κατασκευής πυραυλικών συστημάτων οι οποίες δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα στην Γαλλία και την Ιταλία κι αυτό ας το κρατήσουμε ως βασικό στοιχείο.

  • Από την πλευρά της η Άγκυρα ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως δεν της ανήκει η τεχνογνωσία κατασκευής των κεφαλών για τους πυραύλους «ΟΜΤΑS», τους έχει βαφτίσει για τα μάτια του κόσμου εγχώριας κατασκευής.

Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν κινούμενους στόχους έως τα 4 χλμ ημέρα και νύχτα ενώ η τεχνολογική τους εξέλιξη τους επιτρέπει ν’ αλλάξουν τον αρχικό τους στόχο και να κατευθυνθούν σε άλλον εν κινήσει .
Η Τουρκία εδώ και μέρες μέσω του υπουργείου αμυντικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε ότι στο δυναμικό της εντάσσονται δυο επιπλέον Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη τύπου ΑΝΚΑ-S και μ’ αυτά φτάνει στο διαθέσιμο αριθμό των 8 ενώ έως τα τέλη του 2018 σύμφωνα με την ανακοίνωση η Άγκυρα θα έχει αποκτήσει ακόμη δυο.

Η Ελληνική απάντηση σε αυτά μέσα στο ίδιο διάστημα πιθανότητα να είναι η αναχαίτιση από τα ελικόπτερα τύπου Kiowa που αυτό το διάστημα γίνεται η τελική επιλογή του ποια θα είναι εκείνα που θα περάσουν τις ελληνικές εξετάσεις και θα πάρουν την έγκριση για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Ωστόσο όλες αυτές οι εξελίξεις κυρίως στον τομέα των Μη Επανδρωμένων δεν έχει αφήσει περιθώρια στην Αθήνα η οποία συνεχώς μελετά τον τύπο που θα είναι ικανός ν’ ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που δημιουργούνται στο νέο επιχειρησιακό πεδίο.

Επιμένει η Τουρκία: Αγοράζει δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων και αναμασά απειλές και δικαιώματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: