Μπλόκο των Γερμανών σε φιέστα του Ερντογάν: Απαγορεύθηκε συγκέντρωση οπαδών του




Οι αρχές ασφαλείας της Κολωνίας απαγόρευσαν σήμερα την υπαίθρια συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων Τούρκων- οπαδών του Ταγίπ Ερντογάν- μπροστά από το τέμενος το οποίο θα εγκαινιάσει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Οι γερμανικές αρχές υποστηρίζουν πως η ισλαμιστική οργάνωση Didip, η οποία πρόσκειται στο κόμμα του Ερντογάν δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις αρχές επιτρέπεται να πάρουν μέρος μόνον οι 500 επίσημοι καλεσμένοι, οι οποίοι και θα καθίσουν στο εσωτερικό του τεμένους.

Εξάλλου, απαγορεύτηκε να μεταδοθεί με μεγάφωνα έξω από το τέμενος οποιαδήποτε ομιλία του Προέδρου Ερντογάν.

Πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να υποδεχθεί τον Τούρκο Πρόεδρο, φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ενώ σημειώθηκαν και περιστατικά εξύβρισης Γερμανών δημοσιογράφων.

Τον Πρόεδρο Ερντογάν υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βορείου Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, ο οποίος όμως δεν θα πάρει μέρος στα εγκαίνια του τεμένους της Κολωνίας, που αυτή την στιγμή είναι το μεγαλύτερο της Γερμανίας και χωρητικότητας 1.200 ατόμων.

Την ίδια ώρα στην Κολωνία πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση εναντίον της παρουσίας του Ταγίπ Ερντογάν στην πόλη, συγκέντρωση που διοργανώνουν κατά βάση κουρδικές οργανώσεις,ενώ χιλιάδες αστυνομικοί λαμβάνουν προληπτικά δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/Βερολίνο
29/09/2018 16:44

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: