Μητσοτάκης με αφορμή την έκθεση Συνολάκη: Να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή και περιουσία

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παρίσταται σε εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν από τον καθηγητή και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνο Συνολάκη τα συμπεράσματα της μελέτης της ανεξάρτητης επιτροπής ειδικών που συγκροτήθηκε για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, καθώς και προτάσεις για την αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018. /ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Να εξασφαλίσουμε “με επαγγελματισμό, με σοβαρότητα αυτό που είναι το πιο σημαντικό, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης περιουσίας”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την παρουσίαση από τον καθηγητή Κώστα Συνολάκη της έκθεσης για την εθνική τραγωδία της πυρκαγιάς στο Μάτι.

«Θα ήθελα πραγματικά, όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να δουν αυτήν την παρουσίαση στο διαδίκτυο. Όχι τόσο για να αποδώσουμε ευθύνες -αυτή εξάλλου είναι μια δουλειά την οποία κάνει η Δικαιοσύνη, και είμαι σίγουρος ότι θα την κάνει πολύ καλά και θα λάβει υπ’ όψιν της και αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο υλικό. Όσο για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε επιτέλους για να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά μια τέτοια τραγωδία. Αν κάτι, νομίζω, συγκρατεί οποιοσδήποτε παρακολούθησε αυτή την παρουσίαση, είναι η τεράστια απόσταση που μας χωρίζει από το πώς είναι οργανωμένο σήμερα το κράτος και πώς στην κυριολεξία πηγαίνουμε στην τύχη για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστροφές” και το τι πρέπει να γίνει για να μπορέσουμε επιτέλους με επαγγελματισμό, με σοβαρότητα να εξασφαλίσουμε αυτό που είναι το πιο σημαντικό για κάθε κράτος: την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης περιουσίας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

12/09/2018 22:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Επιτροπή Συνολάκη υπό την ΝΔ, για το Μάτι: Υπήρχε χρόνος εκκένωσης που δεν αξιοποιήθηκε

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal