Μητρώα ΜΚΟ και έλεγχο συμβάσεων εμπλεκόμενων στο προσφυγικό ζητάει στη Βουλή το ΠΟΤΑΜΙ




Στη Βουλή φέρνει το Ποτάμι το θέμα της διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Η Κ.Ο. του Ποταμιού με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη θέτει προς την κυβέρνηση μία σειρά από ερωτήματα σχετικά με το συνολικό ποσό των ευρωπαϊκών κονδυλίων, που έχει λάβει η Ελλάδα και τον τρόπο διαχείρισής τους, τις διαδικασίες με τις οποίες ελέγχονται οι δημόσιες αρχές και οι ΜΚΟ και ζητούν στοιχεία για τους ελέγχους, που έχουν πραγματοποιηθεί.

Ζητούν, επίσης, τη δημοσιοποίηση των συμβάσεων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των αναδόχων που ανέλαβαν έργα σχετικά με το προσφυγικό, καθώς και τυχόν υπεργολαβιών.

Τέλος, θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις ΜΚΟ που επιλέχθηκαν, για να διαχειριστούν τα χρήματα του εργαλείου Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε., τα ποσά που διαχειρίστηκε η καθεμία και για τις διαδικασίες καταγραφής και πιστοποίησης τους στα σχετικά Μητρώα.

Το Ποτάμι είχε αναδείξει το θέμα και στο παρελθόν, χωρίς όμως να λάβει έως σήμερα απάντηση από τα αρμόδια Υπουργεία.

Για το λόγο αυτό, ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς (Β΄Αθηνών), Σπύρος Δανέλλης (Ηρακλείου), Σπύρος Λυκούδης (Α΄Αθήνας), Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) και Γρηγόρης Ψαριανός (Β΄Αθηνών) επανέρχονται στο θέμα με νέα ερώτηση στη Βουλή προς τα αρμόδια Υπουργεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
24/09/2018 16:08

Το ΥΕΘΑ διαχειρίστηκε μόλις 100 εκατ. ευρώ από τα 1,6 δισ. για το προσφυγικό, λέει ο Καμμένος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: