Με την εμμονή του ψευδοκράτους στο καθεστώς των εγγυήσεων, πηγαίνει ο Τσαβούσογλου στη Νέα Υόρκη




Αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό ο παράνομος ψευδο-υπουργός Εξωτερικών στα κατεχόμενα και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενόψει της αυριανής συνάντησης των ΥΠΕΞ των τριών εγγυητριών δυνάμεων στην Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο παράνομος ψευδο-υπουργός ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει αν στην εν λόγω συνάντηση θα τεθεί το θέμα των συμφωνιών για τις εγγυήσεις και η διεθνής πτυχή του Κυπριακού, όπως έχει γραφτεί στον ε/κ και τον ελληνικό Τύπο. «Εάν θεωρηθεί πρέπον θα γίνουν δηλώσεις για το θέμα την επομένη της συνάντησης», σημείωσε.

Ο Οζερσάι συναντήθηκε χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι εάν λάβει κάποιος υπόψη ότι η Τζέιν Χολ Λουτ είχε συναντήσεις με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, είναι φυσικό ότι και ο ΓΓ του ΟΗΕ για να δει τί γίνεται από δω και πέρα στην Κύπρο δεν θα αναζητήσει απαντήσεις μόνο από τις πλευρές στην Κύπρο, αλλά και από τις εγγυήτριες δυνάμεις.

«Σε αυτό το στάδιο να αρκεστώ λέγοντας σας αυτό: όσοι βλέπουν αυτή τη συνάντηση των εγγυητριών δυνάμεων και θέλουν να δείξουν ή να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι κάποια θέματα στις διαπραγματεύσεις συνεχίζονται από εκεί που έμειναν πλανώνται. Δεν υπάρχει ανάγκη για συζητήσεις που κατ’ επανάληψη έχουν εξαντληθεί, αλλά για δημιουργικές προσεγγίσεις».

Όπως επίσης μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην συνάντηση Οζερσάι – Τσαβούσογλου συμμετείχε και ο νεοδιορισθείς Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν.

Η συνάντηση, προστίθεται, μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών διήρκησε περίπου 1 ώρα.

Με πληροφορίες απο ΚΥΠΕ
24/09/2018 17:51

Ευρωπαϊκοί θεσμοί και ΔΝΤ στη Λευκωσία: Εξετάζουν την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: