Με δημάρχους του νομού Ηρακλείου συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης




Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξανδρο Χαρίτση είχε σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ΔΕΥΑΗ, στη χρηματοδότηση των έργων αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου του Ηρακλείου από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», καθώς και στο φράγμα Αποσελέμη.

Μετά τη συνάντηση όπου παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ακολούθησε σύσκεψη του υπουργού με τους δημάρχους του νομού Ηρακλείου, στην οποία μεταξύ άλλων έγινε συζήτηση για το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» με τον δήμαρχο να αποδίδει τα εύσημα στον κ. Χαρίτση για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό αυτού του χρηματοδοτικού εργαλείου.

«H κατανομή των χρημάτων γίνεται με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε Δήμου, όπως είναι το σωστό» τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος πρότεινε την επέκταση του προγράμματος και στην κατασκευή υποδομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όσον αφορά στον «Κλεισθένη», διατυπώθηκε για ακόμη μία φορά η θέση της ΠΕΔ Κρήτης για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στους Δήμους, αν δεν υπάρξει μια δικλείδα κυβερνησιμότητας.

Εν συνεχεία ο κ. Χαρίτσης ενημερώθηκε από τους δημάρχους για τα επί μέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

16/09/2018 21:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Μ. Λαμπαθάκη
Ρέθυμνο, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: