Με ανακούφιση δέχθηκαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την εξαγγελία για επιστροφή αναδρομικών




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν από τα πρώτα θύματα της κρίσης, τόσο σε επίπεδο μισθολογικό για τα στελέχη και των τριών κλάδων, όσο και σε επίπεδο προϋπολογισμού των επιτελείων για τα λειτουργικά τους έξοδα και τις καθημερινές ανάγκες, οι οποίες ομολογουμένως είναι πάρα πολλές από τη στιγμή που σαν κράτος οφείλουμε να έχουμε ισχυρές δυνάμεις που ν’ αποτρέπουν οποιαδήποτε στιγμή τις προκλητικές ενέργειες των γειτόνων μας.

Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Κάμμένος είχε αναγνωρίσει την αδικία αυτή προς τα στελέχη και είχε επαναλάβει πολλές φορές από το 2015 πως Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί πρέπει να δικαιωθούν για όλα εκείνα που είχαν υφαρπαχθεί ακόμη και με αναδρομική ισχύ από τον Αύγουστο του 2012.

Από τότε ξεκίνησε η μισθολογική κατρακύλα όλων των στελεχών από τον ανώτατο έως τον πιο μικρό βαθμό.

Ο πρωθυπουργός σήμερα, μια εξαετία έπειτα από την πρώτη τορπίλη που είχαν δεχτεί στον οικογενειακό τους προυπολισμό Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί, ανακοινώνει- μετά από συνεχείς πιέσεις του κυβερνητικού του εταίρου- την επιστροφή των αναδρομικών προς τα στελέχη των ΕΔ που ταυτόχρονα αυτό συμπαρασύρει και τα Σώματα Ασφαλείας.

Τι λένε οι οικονομικοί «Τσάροι» του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ποσά από 1400 έως και 10.000 ευρώ φαίνεται πως επιστρέφουν στα εν ενεργεία στελέχη ενώ για τους αποστράτους τα χρήματα που θα δουν στους λογαριασμούς τους να πιστώνονται ξεκινούν από περίπου 800 έως και κατά προσέγγιση 7000 ευρώ, όπως υπολογίζουν οι οικονομικοί εγκέφαλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι δικαιούχοι φτάνουν περίπου τις 250.000 και όπως σημειώνουν μέλη του στρατιωτικού οικονομικού επιτελείου τα ποσά επιστροφής θα γίνουν σε δόσεις που θα φτάσουν μέχρι το φθινόπωρο του 2020.

Πολλοί Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί κάνουν λόγο για δικαίωση των αγώνων που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια από τον Ιανουάριο του 2013 όταν η απόφαση Σταϊκούρα είχε περικόψει μισθούς και συντάξεις ενστόλων με αναδρομικό χαρακτήρα από το καλοκαίρι του 2012.

Ο δικαστικός αγώνας των στρατιωτικών είχε ξεκινήσει το 2012 με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μετά από δυο έτη δικαστικών διενέξεων το ΣτΕ είχε δικαιώσει τους στρατιωτικούς και υποχρέωνε την κυβέρνηση να επιστρέψει τα χρήματα που είχε πάρει από αυτούς. Τα μισά χρήματα είχαν πάρει τον δρόμο της επιστροφής αλλά τότε ήρθε εκ νέου δικαστική διαμάχη με τους στρατιωτικούς να διεκδικούν ολόκληρο το ποσό.

Καμμένος: Η φετινή ΔΕΘ είναι μια έκθεση αφιερωμένη στην ελληνοαμερικανική φιλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: