Μαύρα μαντάτα για τον Τραμπ: Ο δικηγόρος του συνεργάζεται με τον ειδικό ανακριτή Μιούλερ




Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικλ Κόεν, επί σειρά ετών ο εξ απορρήτων του προέδρου των ΗΠΑ πριν περιπέσει στη δυσμένειά του, έχει καταθέσει επανειλημμένα στην ομάδα του ομοσπονδιακού Ειδικού Εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, που ανέλαβε να διενεργήσει έρευνα για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, αποκάλυψε την Πέμπτη το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Ο Κόεν άρχισε να συνεργάζεται με την ομάδα του Ειδικού Εισαγγελέα, στον οποίο ανατέθηκε η έρευνα για τη φερόμενη αθέμιτη σύμπραξη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με τη Ρωσία πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, αφού ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες για φορολογική και τραπεζική απάτη τον Αύγουστο, σύμφωνα με το ABC.

Η δίωξή του προέκυψε από την έρευνα του Μιούλερ, αν τα αδικήματα που του προσάπτονται δεν συνδέονται με τη Ρωσία.

Όταν ήλθε σε επαφή μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δικηγόρος του Μάικλ Κόεν δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Μετά την ομολογία της ενοχής του πελάτη του, είχε πάντως πει πως ο Κόεν θέλει στο εξής να «δώσει πλέον την προτεραιότητα στην οικογένειά του και στην πατρίδα του και να πει την αλήθεια για τον Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Κόεν παραδέχθηκε, ενόρκως, ότι εξαγόρασε τη σιωπή δύο γυναικών, της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και της πρώην πλεϊμέιτ Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, «κατ’ απαίτηση του υποψηφίου» — του Τραμπ — για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ο τελευταίος να υποστεί «ζημία προερχόμενη από άδικες κρίσεις» πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα, ενώ ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι «καθόλου ανήσυχος» για τις αποκαλύψεις του δικηγόρου που χειριζόταν τις υποθέσεις του για πάνω από δέκα χρόνια.

Η συνεργασία του με τις αρχές ίσως σημάνει πως ο Κόεν θα μπορέσει να διαπραγματευθεί επιεικέστερη ποινή.

Διάφοροι στενοί συνεργάτες του Τραμπ αντιμετώπισαν διώξεις, ιδίως ο Πολ Μάναφορτ, για ένα διάστημα επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ρεπουμπλικάνου. Καταδικάστηκε για τραπεζική και φορολογική απάτη και συνεργάζεται επίσης με τον Ειδικό Εισαγγελέα στην έρευνα για τη Ρωσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Οργή Ντόναλντ Τραμπ κατά Τζεφ Σέσιονς: “Δεν έχω υπουργό δικαιοσύνης, είναι θλιβερό”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: