Κύμα απεργιών στην Αργεντινή κατά του ΔΝΤ: Παραίτηση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας

Thousands march in protest against the policies of Argentinian President Mauricio Macri and the agreement with the International Monetary Fund (IMF), at the Square of May, in Buenos Aires, EPA, David Fernandez
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής Λούις Καπούτο υπέβαλε αιφνιδίως σήμερα την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας Μαουρίσιο Μάκρι για προσωπικούς λόγους, ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, εν μέσω των προσπαθειών για τη διαπραγμάτευση μιας νέας συμφωνίας με το ΔΝΤ για να αντιμετωπισθεί η νομισματική κρίση.

«Η παραίτηση αυτή οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, με την πεποίθηση πως μια νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη δημοσιονομική, οικονομική, νομισματική και συναλλαγματική κατάσταση», αναφέρεται στη δήλωση του Καπούτο, στενού συνεργάτη του κεντροδεξιού προέδρου Μάκρι.

Στο μεταξύ, τα καταστήματα είναι σήμερα κλειστά και οι δρόμοι του Μπουένος Άιρες ήσυχοι καθώς το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της χώρας έχει κηρύξει 24ωρη απεργία διαμαρτυρίας κατά των φιλικών προς τις επιχειρήσεις πολιτικών της κυβέρνησης του προέδρου Μάκρι.

Το Ροσάριο, το κύριο λιμάνι της Αργεντινής για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, ήταν κλειστό λόγω της απεργίας, ενώ απεργούν επίσης οι δημόσιες υπηρεσίες συγκοινωνίας και οι ιδιώτες μεταφορείς φορτίων, ανακοίνωσαν τα συνδικάτα. Οι χρηματαγορές επρόκειτο να ανοίξουν κανονικά σήμερα, όμως ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να είναι χαμηλός.

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για την επίσπευση του δανεισμού βλέπει η Αργεντινή

25/09/2018 16:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal